Τις τηγανητές πατάτες της λατρεύω! Ειδικά όμως αυτές τις τραγανές .. country πατατούλες .. τις τσακίζουμε! - 10 πατάτες μικρές
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρισκοτριμμένο ροζ πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι
- Αραβοσιτέλειο για τηγάνισμα
Ας δούμε πώς φτιάχνονται - Βάζουμε τις πατάτες ολόκληρες 1 ώρα σε χλιαρό νερό.
- Παίρνουμε ένα καθαρό σφουγγάρι και καθαρίζουμε τις πατάτες,τις τρίβουμε να ασπρίσει η φλούδα τους.
- Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό ολόκληρες περίπου 10' - 12' λεπτά.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια (κυδωνάτες).
- Τις απλώνουμε σε ένα δίσκο ή ταψάκι και τις αλατίζουμε ελαφρά.
- Πασπαλίζουμε τις πατάτες με την πάπρικα και την ρίγανη.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε κατσαρολάκι,προσέχουμε όταν τηγανίζουμε τις πατάτες να μην τις λώσουμε,βάζοντας μικρή ποσότητα κάθε φορά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 28179 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |