Ότι και να πω γιαυτό το φαγάκι είναι λίγο!! Απλά Τέλειο!!!! Τύφλα να 'χει ο λαγός... Τα υλικά μας - 1 χταπόδι (ένα κιλό περίπου)
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 4 κουταλιές ξίδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι
- Ελαιόλαδο
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό.
- Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ξύδι να βράσει και να βγάλει τα υγρά του.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κρεμμύδάκια.
- Τα σωτάρουμε 5' λεπτά και σβήνουμε με 3 κουταλιές ξύδι που έχουμε ρίξει σε ένα φλυτζάνι νερό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα,τον ντοματοπελτέ,την ζάχαρη,τα μυρωδιά και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6076 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |