Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Φαρφάλες με σάλτσα παρμεζάνας
Φαρφάλες με σάλτσα παρμεζάνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 29/03/10
sal_1_400

Αυτή τη συνταγή για σάλτσα την σκέφτηκα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θέλω να αποφύγω την πολύ κρέμα γάλακτος και δεύτερον, επειδή εάν ρίξω σκέτη κρέμα απευθείας στα μακαρόνια σε λίγη ώρα «χάνετε», αφού απορροφάται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα, τα ζυμαρικά μου να γίνονται στεγνά.

Υλικά:
  • 1 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • 3 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • 1 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλες
Εκτέλεση
  • sal_2_400Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Μόλις πήξει ελαφρώς η σάλτσα ρίχνετε το ζαμπόν ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύετε καλά!
  • Βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε και τις ξαναρίχνετε την κατσαρόλα.
  • Ρίχνετε και την κρέμα.
Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 12267
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 31-03-2010 20:36
 
Mary, νομίζω ότι θα δοκιμάσω σίγουρα την σάλτσα σου. Καλό είναι να περιορίζεται η χρήση της κρέμας γάλακτος. Εγώ ήδη χρησιμοποιώ γάλα (συχνά και χωρίς την προσθήκη της κρέμας γάλακτος) σε τέτοιες σάλτσες, οι οποίες, όπως λες κι εσύ, εξαφανίζονται... Μάλλον βρήκες τον τρόπο να σώσεις την κατάσταση... Μπράβο σου!
 
Rebekka
2. 01-04-2010 06:42
 
μμμ τρελαίνομαι για μακαρόνια και για άσπρες σάλτσες. Απο την άλλη εβδομάδα θα μπει στο πρόγραμμα για εκτέλεση (μιας και είναι και πολύ ευκολη εκτος των άλλων) :eek
 
mariaZ
3. 02-04-2010 12:18
 
Μπράβο Μαίρη ωραία σάλτσα. Αποφεύγεις και την πολύ κρέμα γάλακτος γιατί και σ΄εμάς αρέσει και στα παιδιά μου , αλλά κάθε φορά που την κάνω το σκέφτομαι. Θα την δοκιμάσω.
 
voula
4. 07-04-2010 16:36
 
mairi etoimazomai na tin xtipiso alipita to vradi...mmmmmmmmm panagia mouuuuuuu
 
reakon
5. 07-04-2010 20:56
 
Reakon μη το βασανίσεις πολύ!!! Κρίμα είναι το άμοιρο το φαγάκι να πάει από σφαλιάρα!!! :grin :grin :grin
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 31/03/10 )