Το φαγητό αυτό έγινε με προτροπεί της κόρης μου γιατί ζήτησε σπαγγέτι και όχι κοφτό μακαρονάκι στο χταπόδι της. Δεν έγινε απλά νόστιμο... έγινε υπέροχο και η φωτογραφία το αδικεί πολύ. Θα το ξαναφτιάξω όμως, σύντομα και θα την αντικαταστήσω. Υλικά - 1 κιλό χταπόδι φρέσκο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 φλυτζανάκι χυμό ντομάτας
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- πιπέρι
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζετε το χταπόδι να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά χωρίς καθόλου νερό και με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Το φρέσκο χταπόδι έχει την ιδιότητα να αποβάλει πολλά υγρά στο βράσιμο. Μόλις το τσιμπίσετε και δείτε ότι είναι βρασμένο, το αφαιρείται από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Κρατά το ζωμό που έχει αφήσει το χταπόδι σε μια κανάτα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά χωρίς να μαυρίσει.Ρίχνετε τη ντομάτα και 1 φλυτζάνι ζωμό από το χταπόδι.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αρχίζετε το συνεχές ανακάτεμα προσθέτοντας ζωμό κάθε φορά που βλέπετε ότι στεγνώνουν τα μακαρόνια. Αν τελειώσει ο ζωμός συνεχίζετε με ζεστό νερό.
- Αφού διαπιστώσετε ότι τα μακαρόνια είναι βρασμένα «al dente» ρίχνετε στο κέντρο και το ψιλοκομμένο χταπόδι.
Πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι και σερβίρετε. Τips
| - Το μυστικό είναι να ανακατεύετε συνέχεια προσθέτοντας λίγα-λίγα τα υγρά όπως κάνουμε με το ριζότο.
- Το αλάτι δεν το αναφέρω πουθενά επειδή το χταπόδι αν είναι φρέσκο είναι όσο αλμυρό χρειάζεται. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο προσθέστε αλάτι μετά την προσθήκη της ντομάτας.
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, είναι καλύτερα να προσθέσετε νερό για το βράσιμο. Μπορεί να μη βγάλει τόσα πολλά υγρά όσο το φρέσκο.
|
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7709 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |