Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι πικάντικο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Πέμπτη, 08/04/10
p4020004_400
Υλικά
  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε φέτες
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • μπούκοβο
  • ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
  • Βράζετε το χταπόδι, σε χαμηλή φωτιά χωρίς καθόλου νερό μέχρι να μαλακώσει. Το αφαιρείται από την κατσαρόλα και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνετε το χταπόδι, ανακατεύετε και σβήνετε με το ξύδι. Απλώνετε τις φέτες ντομάτας σε όλο το τηγάνι και σκεπάζετε με το καπάκι.
  • Αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι πασπαλίζετε με το μπούκοβο, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι του.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 6842
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 10-04-2010 13:17
 
Πολύ λαχταριστό το χταποδάκι σου Μαίρη. Τι έγινε ήρθε από Σκόπελο κανένα δέμα με ποσότητες φρέσκων θαλασσινών- ψαριών. Ζηλεύω!!!!!!!!
 
voula
2. 10-04-2010 15:43
 
Πολύ καλό Μαιρούλα. Ωραία ιδέα το μπούκοβο. Βλέπω από λαδάκι και εσύ όπως και εγώ καλά πας...........(Γίνεται φαγητό χωρίς μπόλικο ελαιόλαδο????)
 
ekaterini
3. 11-04-2010 14:20
 
Υπέροχο!!Φέρτε μπολικο ψωμάαακι και τσιπουράκι να γίνει χαμός!! :grin
 
lovestars
4. 12-04-2010 13:30
 
Πως με καταλαβαίνεις βρε Βούλα... Όντως ήρθε πεσκέσι από τη Σκόπελο γι’ αυτό και είναι πολλές οι χταποδοσυνταγές! 
 
Κάτια και μεις στο λαδάκι είμαστε πολύ large! Εμ! τι να τα κάνεις τα βατραχοπέδιλα αν δεν έχεις τη θάλασσα. :grin :grin :grin  
 
Lovestars είσαι σε καλό δρόμο! Φέρνω και τον αναπνευστήρα για να μη πνιγούμε!! :grin :grin
 
Mary
5. 13-04-2010 19:01
 
Τι μυρωδιες και τι μεζές. Μας τρέλανες πάλι Μαίρη :upset
 
mariaZ
6. 18-04-2010 11:06
 
Ωραία ιδέα για μεζέ! 
Έχω κι εγώ ένα χταπόδι τεράστιο, πεσκέσι από το νησί και ψάχνω να βρω πως να το κουμαντάρω :upset :x  
Ευχαριστώ για την ιδέα :grin
 
Flora
7. 19-04-2010 14:40
 
Φλο μην ανησυχείς! Φώναξέ με να το κουμαντάρουμε παρέα... Εγώ θα φέρω και το ούζο!!! :grin :grin :grin
 
Mary
8. 19-04-2010 23:38
 
προσπαθω να καταλαβω το βραζετε το χταποδι χωρις καθολου νερο, τι εννοεις?
 
osfp
9. 20-04-2010 11:07
 
Ναι ΟSFP, βάζεις το φρέσκο χταπόδι στην κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό και σε χαμηλή φωτιά. Μετά από λίγα λεπτά θα δεις ότι θα αρχίσει σιγά σιγά να βγάζει υγρά από μόνο του, στα οποία θα βράσει.
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/04/10 )