Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμάκια για Hamburger No.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από renaki   
Πέμπτη, 15/04/10
024_420

Τη συνταγή αυτή την πήρα από τη συνυφάδα μου η οποία ένα απόγευμα μας κέρασε σπιτικά χάμπουργκερ και ομολογουμένως ενθουσιαστήκαμε από το ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο ψωμάκι. Τη συνταγή την πήρε από την τηλεόραση αλλά δυστυχώς δε θυμόταν από ποιον. Οπότε δε γνωρίζω την πηγή για να την αναφέρω.

Υλικά:
  • 40γρ νωπή μαγιά
  • 450γρ νερό χλιαρό
  • 2 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100γρ ζάχαρη
  • 20γρ αλάτι
  • 150γρ μαργαρίνη μαλακιά
Εκτέλεση:
  • 023_420Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό και χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.
  • Βάζουμε σε λεκάνη τα αλεύρι, ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά αλλά το νερό λίγο λίγο γιατί ίσως δε το πάρει όλο η ζύμη. Πρέπει να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Στη συνέχεια παίρνουμε μπαλίτσες ζύμης στο μέγεθος 2 καρυδιών και δίνουμε το στρόγγυλο σχήμα (θα χρειαστειτε μάλλον λίγο λάδι στα χέρια για να μη σας κολλάει η ζύμη).
  • Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε τα ψωμάκια να ανέβουν για περίπου ¾ της ώρας. Ψήνουμε στους 180ο για 25 περίπου λεπτά όσο για να κοκκινίσουν.

Παρατηρήσεις

  • Βγαίνουν περίπου 18 ψωμάκια.
  • Είναι λίγο χρονοβόρα αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!
  • Μπορείτε να ετοιμάσετε αρκετά και να τα βάλετε στην κατάψυξη και να βγάζετε όσα θέλετε κάθε φορά ώστε να μένουν πάντα φρέσκα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 9029
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (14)
1. 19-04-2010 13:46
 
Φανταστικα!!!Θα τα κανω αμεσα!!Ευχαριστουμε!
 
margarita79
2. 19-04-2010 14:07
 
Παναγια μου φαίνονται τέλεια. Μου τρέχουν τα σάλια μονο που τα βλέπω. Θα δοκιμαστούν εντός της εβδομάδας.
 
christia
3. 19-04-2010 15:30
 
Μπράβο Ρενάκι πραγματικά πολύ λαχταριστά τα ψωμάκια και μας αρέσουν θα τα δοκιμάσουμε :zzz
 
mariaZ
4. 19-04-2010 16:42
 
Ρένα τρομερά τα ψωμάκια,έτσι αφράτα όπως δείχνουν θα είναι φαντάζομαι ωραία και για πρωινό,μπράβο! :)
 
demi
5. 19-04-2010 17:08
 
Καλά demi μου εννοείται!Το καλό με αυτά τα ψωμάκια είναι ότι είναι μαλακά και αφράτα όπως της αγοράς αλλά νομίζω πιο νόστιμα.Να σκεφτείτε τα αγόρια μου ενθουσιάστηκαν τόσο που μου είπαν πως είναι καλύτερα από αυτά γνωστών ταχυφαγείων!Πάμε ολοταχώς για σπιτικό fast food ;)
 
renaki
6. 21-04-2010 11:13
 
:eek Πολύ τέλεια φαίνονται αυτά τα ψωμάκια!!! πάω τώρα αμέσως να τα φτιάξω!
 
fraoulitsa
7. 22-04-2010 10:05
 
ρενάκι, τα αλείφεις με κάτι πριν τα ψήσεις ή αφήνεις σκέτο το ζύμαρι??
 
MB04
8. 22-04-2010 10:57
 
MB04 δεν τα αλείφω με τίποτα.Απλά τα αφήνω να φουσκώσουν και τα ψήνω :)
 
renaki
9. 22-04-2010 11:51
 
:) :) :) Τα έφτιαξα τελικά!!! και τα φάγαμε όλαααααα!!! Σήμερα θα φτιάξω άλλα!!!
 
fraoulitsa
10. 22-04-2010 12:38
 
fraoulitsa χαίρομαι πολύ που τα έφτιαξες και σας άρεσαν :p
 
renaki
11. 25-04-2010 10:28
 
Υποκλίνομαι στην chef! Απλά, ΑΠΑΙΧΤΑ, ΑΠΙΘΑΝΑ, ΥΠΕΡΟΧΑ!!!! Τα έφτιαξα την Παρασκευή, αλλά δεν είχα νωπή μαγια, έβαλα ξερή, και δεν φούσκωσαν. Νόστιμα ήταν, αλλά αρκετά γλυκά, γιατί, ενώ μείωσα την ποσότητα στο μισό, δεν φρόντισα να μειώσω και τη ζάχαρη.... Το Σάββατο όμως, που είχα τη νωπή, τα έφτιαξα.... Και ήταν όπως τα περιγράφω παραπάνω!!! Είχαμε και υπόλοιπο από ρολό κιμά, και γίνανε κάτι burgers.... ΚΟΛΑΣΗ! ΜΠΡΆΒΟ RENAKI!!!!!
 
Rebekka
12. 18-09-2010 16:21
 
τελειαααα... :zzz ...δεν εμεινε τίποτα...έκανα κ 2η δόση
 
maria3
13. 02-03-2013 00:07
 
Βρε κορίτσια,τι αλεύρι βάλατε?Για όλες τις χρήσεις ή κάποιο άλλο?Άν το δει κάποια που το έχει φτιάξει,άς μου απαντήσει,παρακαλώ! :upset
 
Eva1973
14. 20-04-2013 18:02
 
Eva1973,συγνωμη για την καθυστερημένη απάντηση,αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Λοιπόν το αλεύρι που χρησιμοποιώ είναι για όλες τις χρήσεις :)
 
renaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )