Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνέλι φρικασέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από anna9   
Τρίτη, 27/04/10

Πηγα στο πατρικο μου και ειχε φτιαξει η μαμα μου αυτο το απιθανο πιατο, και της ειπα "φερε να το βγαλω μια φωτο και δωσε και την συνταγη"

Θα χρειαστουμε
  • 1 μετριο κουνελι (1,5 με 2 κιλα περιπου)
  • 1 φλιτζανι του ελληνικου καφε ελαιολαδο
  • αλατι-πιπερι-ριγανη και 3 φυλλα δαφνης
  • 2 ντοματες κομμενες σε κυβους
  • 1 κουταλακι κοκκινο πιπερι και 1 κυβο λαχανικων
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • 1 κρασοποτηρο κρασι κοκκινο
  • 1 ποτηρι με 1,5 περιπου νερο
  • 1,5 κιλο κρεμμυδακι φρεσκο
  • 1 ματσακι δυοσμο
  • 3 αυγα
  • 1 λεμονι

0128_420

Εκτέλεση
  • Πλενουμε το κουνελι, σοταρουμε με το λαδι και τα μπαχαρικα γυρνοντας και απο τις δυο μεριες το κουνελι
  • Ριχνουμε τις ντοματες, το κοκκινο πιπερι, τον κυβο λαχανικων, αφηνουμε να παρει λιγο μια βραση και ριχνουμε το κρασι
  • Επειτα ριχνουμε 1 ποτηρι ζεστο νερο. Προσεχουμε να εχει καλυφθει το κουνελι με νερο. Κλεινουμε την χυτρα μας για 20 λεπτα και μολις περασει ο χρονος ανοιγουμε την χυτρα, βγαζουμε το κουνελι και το βαζουμε σε ενα τετραγωνο ταψι που το αραδιαζουμε ομοιομορφα.
  • Στον ζωμο που εχει μεινει στην χυτρα μας ριχνουμε τα κρεμμυδια καθαρισμενα και κομμενα, τον δυοσμο ψιλοκομμενο, ανακατευουμε να πεσει λιγο το κρεμμυδι και να βγαλει τα υγρα του και αν χρειαζεται λιγο ακομη νερακι προσθετουμε. Δοκιμαζουμε εαν χρειαζετε αλατι
  • Κλεινουμε την χυτρα και αφηνουμε για 7 λεπτα. Επειτα ριχνουμε το κρεμμυδακι γυρω απο το κουνελι ομοιομορφα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 πανω κατω αντιστασεις (αν το βαλουμε στο αεροθερμο θα στεγνωσει
  • το κουνελι) για 20 λεπτα.
  • Χτυπαμε τα αυγα με το λεμονι, βγαζουμε το ταψακι και περιχυνουμε. Ψηνουμε για αλλα 15 λεπτα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8542
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/06/10 )