Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γιαουρτλού Κεμπάπ Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τρίτη, 11/05/10
Ευρετήριο άρθρου
Γιαουρτλού Κεμπάπ Νο.02
Σελίδα 2
35_420

Σίγουρα η πολίτικη κουζίνα μας ταξιδεύει πάντα με τις γεύσεις της σε μονοπάτια νοσταλγικά γεμάτα αρώματα και μπαχαρικά!

Τα υλικά μας

για 15 μέτρια κεμπάπ

  • 400 gr. αρνίσιο κιμά
  • 300 gr. μοσχαρίσιο κιμά λάππα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/4κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 15 ξύλινα καλαμάκια
 

για την σάλτσα

  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

για το σερβίρισμα

  • 5 πίτες για σουβλάκι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 gr. γιαούρτι στραγγιστό
  • Πάπρικα γλυκιά
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια στο νερό αποβραδίς για να μην καούνε στο ψήσιμο.
Τα κεμπάπ
  • dsc09817_420Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά,το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
  • Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υγρά από το κρεμμύδι.
  • Ζυμώνουμε αρκετή ώρα,όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο εύγευστο θα είναι το αποτέλεσμα!
  • Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ, τα οποία περνάμε στα καλαμάκια.
  • Ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκρίλ, γυρνώντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν,περίπου 13-15 λεπτά.
  • Τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε.dsc09818_420
Η σάλτσα
  • Όσο αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο ετοιμάζουμε την σάλτσα.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο,προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλλα και λίγο νεράκι.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
  • Αποσύρουμε και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Το σερβίρισμα
  • 824_420Ψήνουμε τις πίτες στην σχάρα αφού τις λαδώσουμε ελαφρά,επίσης ψήνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
  • Κόβουμε την κάθε πίτα σε 4 κομμάτια.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε 4 κομμάτια πίτας από πάνω βάζουμε 2-3 ροδέλες ντομάτα και 2 κομμάτια πιπεριά,ακουμπάμε 3 κεμπάπ.
  • Περιχύνουμε με σάλτσα και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
  • Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε γύρω γύρω κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με πάπρικα!
Εγώ πρόσθεσα και μερικές τηγανιτές πατατούλες!
Θα σας αποθεώσουν!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 22852
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (24)
16. 14-05-2010 18:39
 
Έχω να σου προτείνω κάτι που θα σε κάνει πλούσια. Να ανοίξεις μια ταβέρνα, γιατί με τέτοια γιαουρτλού δεν θα προλαβένεις να πλάθεις κιμάδες .Και να είσαι σίγουρη ότι θα είμαι από τους καλυτέρους και καθημερινούς πελάτες σου.  
Συγχαρητήρια είναι τέλειααααααα. 
:zzz :zzz :zzz
 
PANELE
17. 14-05-2010 19:27
 
Εξαιρετική συνταγή και εκπληκτική φωτογραφία! Μπράβο!
 
vago
18. 14-05-2010 21:06
 
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα τόσο όμορφα και θετικά σας σχόλια!!!!
 
lovestars
19. 14-05-2010 21:18
 
Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψω τί νιώθω.... Πεινούσα κιόλας λίγο, πριν μπω στη Μάσα, οπότε....... βάλε την φαντασία σου να οργιάσει για να καταλάβεις τί γίνεται!!!! Μπράβο! Και γ.... τις συνταγές, και τις φωτογραφίες!
 
Rebekka
20. 14-05-2010 23:47
 
Καλέ τι εξαιρετική συνταγή είναι αυτή? Μπράβο!!!! Πολύ ωραίες φωτογραφίες και άψογη παρουσίαση.
 
voula
21. 15-05-2010 08:07
 
love τα λόγια είναι περιττά. Με ξέκανε η Μαίρη κάθε Παρασκευή που έφτιαχνε το γιαουρτλού και ήρθες εσύ να με αποτελειώσεις.... Είναι όνειρο και θα δοκιμαστεί σύντομα  
Ερώτηση Θα μπορούσα να έχω έτοιμο το μείγμα απο την προηγούμενη και να το βάλω ψυγείο ή να φτιάξω τα κεμπάπ στα καλαμάκια και να τα βάλω καταψυξη?
 
mariaZ
22. 15-05-2010 12:41
 
Ναι μπορείς να το κάνεις από το προηγούμενο βράδυ θα δέσουν και καλύτερα τα υλικά στο ψυγείο!! 
Πίστεύωοτι και στην κατάψυξη δεν θα έχει πρόβλημα!! 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! 
:)
 
lovestars
23. 15-05-2010 15:20
 
Aπλά υπέροχο!
 
iwanna
24. 26-05-2013 15:55
 
Πολύ ωραία πρόταση. Το έφτιαξα σήμερα και έγινε υπέροχο. Ο γιος μου ενθουσιάστηκε. Μπράβο φίλη love stars!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/01/12 )