Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι κοκκινιστό με χειροποίητες χυλοπίτες
Κατσικάκι κοκκινιστό με χειροποίητες χυλοπίτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Πέμπτη, 20/05/10

1_420_02
Μία από τις πιό αγαπημένες μου ελληνικές συνταγές! 

Τα υλικά μας

για τις χειροποιήτες χυλοπίτες (για 1 κιλό)

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 200 gr. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλάκι αλάτι

    Εναλλακτικά :
  • 1 πακέτο έτοιμες χυλοπίτες
  • 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι ή μυζύθρα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Πιπέρι

για το κατσικάκι

  • 1 κιλό κατσικάκι γάλακτος (μπουτάκι ή χεράκι) σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 200 gr. ντοματοχυμό
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Καταρχήν άν θέλετε να κάνετε το φαγητό αυτό με δικές σας χειροποίητες χυλοπίτες θα πρέπει να τις ετοιμάσετε 1 εβδομάδα πρίν,περίπου!
Αλλιώς θα χρησιμοποιήσετε τις έτοιμες!

οι χειροποίητες χυλοπίτες
  • 5_420_01Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το γάλα,τα αυγά και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε μία μεγάλη λεκάνη και κάνουμε μία λακούβα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από αυγών.
  • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε αρκετή ώρα ετσι ώστε να κάνουμε μία σφιχτή ζύμη(άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι).
  • Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη 2 ώρες περίπου,να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7-8 ισόποσες  μπάλες.
  • Με έναν ξύλινο πλάστη αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο κυκλικά και όσο πιο λεπτό μπορούμε!
  • Αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν περίπου 1 ώρα.
  • Παίρνουμε κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στην μέση μέχρι να γίνει μία μακρόστενη λωρίδα.
  • Κόβουμε την λωρίδα αυτή σε 5 μακρόστενα κομμάτια και κόβετε τις χυλοπίτες σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε!
  • Σε ένα μεγάλο τραπέζι απλώνουμε τις χυλοπίτες,όσο πιό ανοιχτά μπορούμε και τις ανακατεύουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να μήν κολλήσουν.
  • Τις αφήνουμε μία εβδομάδα έτσι για να στεγνώσουν εντελώς και κατόπιν τις χρησιμοποιούμε!
  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό,για 7-8 λεπτά.
  • Κατόπιν τις σουρώνουμε.
  • Τρίβουμε το τυρί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, μόλις κάψει προσθέτουμε το πιπέρι και το τυρί και μόλις καβουρδιστεί τις περιχύνουμε.
το κατσικάκι
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το κατσικάκι από τυχόν τρίχες.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τοποθετούμε το κρέας.
  • Ψήνουμε ελαφρά το κρέας μέχρι να ροδίσει και γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το βούτυρο ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το κρέας μας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις τα υγρά του φαγητού μας κατέβουν και μείνει το 1/3 προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,αλάτι,πιπέρι και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό,μαζί μετην ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13616
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 22-05-2010 11:30
 
Καλημέρα Lovestars!Καταπληκτική συνταγή και τέλειες οι σπιτικές χυλοπίτες!Θα ήθελα πολύ να τις φτιάξω γιατί έχω μικρά παιδάκια,αν και κάπως δύσκολες μου φαίνονται :? Μάλλον θα το προσπαθήσω πάντως.Ευχαριστούμε :)
 
demi
2. 22-05-2010 12:57
 
τι καταπληκτική συνταγή είναι αυτή. θα την φτιάξω άμεσα. Επειδή έχω κληρονομήσει από τη μαμά μου την ειδική μηχανή που φτιάχνει ζυμαρικά φαντάζομαι ότι μπορώ να ανοίξω το φύλλο εκεί.
 
tkon
3. 22-05-2010 13:14
 
Κι εγώ δελεάστηκα από τις χυλοπίτες. Αλλά δεν είναι μπελαλίδικες? Πάντως, και η φωτογραφία και η συνταγή, σκίζουν! Και πάλι μπράβο, lovestars!
 
Rebekka
4. 22-05-2010 14:55
 
Τι ωραίο φαγητό είναι αυτό? Μπράβο!!!!!
 
voula
5. 22-05-2010 22:49
 
Μου θύμισες τη μαμά μου με τις σπιτικές χυλοπίτες! Μπράβο που τις φτιάχνεις.
 
giavroudi
6. 26-05-2010 00:15
 
απο μικρό παιδί μου άρεσαν οι χυλοπίτες. Αυτες όμως ειναι οι καλύτερες,άλλωστε συνοδεύονται και με κατσικάκι.χαρά στο κουράγιο σου να τις κάνεις.μπράβο!!!
 
PANELE

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/05/10 )