Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Maso Merenda (ή αλλιώς πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα)
Maso Merenda (ή αλλιώς πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 07/06/10
Ευρετήριο άρθρου
Maso Merenda (ή αλλιώς πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα)
Σελίδα 2
img_1869_420
Πολυσυζητημενη και αγαπημενη πραλινα φουντουκιου κατα κοσμον Μερεντα.
Η συνταγη ειναι συνδιασμος συνταγων που βρηκα, πληροφοριων που συγκεντρωσα καθως και προσωπικων δοκιμων.
Συμφωνα με σοα διαβασα η φιλοσοφια της γνησιας πραλινας φουντουκιου στηριζεται στα ιδια τα ελαια που βγαζει ο καρπος(ουτε γαλατα,ουτε βουτυρα).Αυτο το λαδι του φουντουκιου ειναι που δινει ολη τη γευση, το αρωμα και την υφη που μας ξετρελαινει. Ειναι πανευκολη και χωρις συντηρητικα. Τα παιδακια σας θα την ευχαριστηθούν!
Υλικά(για 250 γρ.μερέντα)
  • 2 κούπες ολοκληρα φουντουκια (αποφλοιωμένα ή οσο γινεται ξεχωρισμενα χωρις το φλουδι)
  • 1 κουπα ζαχαρη αχνη
  • 1/4 κουπας φυτικό ελαιο ή και λιγο λιγοτερο, αν δουμε οτι το μειγμα ειναι πολυ ρευστο κραταμε λιγο(καλαμποκελαιο,ηλιελαιο ή ακομα καλυτερα φουντουκελαιο αν βρουμε)
  • 1/4 κουπας κακαο σε σκονη ή και περισσοτερο αναλογα τα γουστα.
  • 2 βανιλιες
Εκτέλεση
  • Ελεγχουμε τα φουντουκια μας και διαλεγουμε αυτα με το λιγοτερο φλουδι.
  • Τα βαζουμε στο μουλτι με 1-2 κουτλακια απο το λαδι μας.
  • Χτυπαμε περιπου 5 λεπτα μεχρι ο καρπος να βγαλει τα ελαια του και να γινει ενας τελειως υγρος πολτος.Που και που ανοιγουμε το μουλτι και σπρωχνουμε προς τα κατω τα κομματακια που θα εχουν μαζευτει στα τοιχωματα.
img_1817img_1820

img_1822

  • Μολς εχουμε ενα λειο χυλο προσθετουμε ολα τα αλλλα υλικα, ζαχαρη, κακαο, βανιλια και το υπολοιπο λαδι και χτυπαμε πολυ καλα μεχρι να εχουμε ενα λειο μειγμα.
  • Μοιραζουμε σε βαζα και διατηρουμε ακομα και εκτος ψυγειου για οσο καιρο θελουμε.
img_1846_420

Στην αρχη το μειγμα ισως ειναι πολυ υγρο(οπως φαινεται στην κατω φωτο μιας και φωτογραφισα αμεσως)λογω της θερμοτητας απο το κτυπημα. Οσο περναει η ωρα θα σφιγγει μεσα στο βαζο και θα γινει αρκετα πυκνη(οπως στην πρωτη φωτο που βλεπετε). Ειδικα τωρα το καλοκαιρι ειναι πιο χρονοβορο οποτε αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε το βαζο για λιγο στο ψυγειο ωστε να εχουμε ενα κρεμωδες μειγμα σε πιο συντομο χρονο.

Ολο το μυστικο ειναι να εχουμε διαλεξει φουντουκια με οσο το δυνατον λιγοτερο φλουδι ωστε να βγαλουν το λαδι τους και να πολτοποιηθουν εντελως. Αν τα φουντουκια μας εχουν αρκετο φλουδι,τοτε μπορουμε να τα βαλουμε μεσα σε μια πετσετα και να τα τριψουμε μεταξυ τους μεχρι να φυγει το περισσοτερο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 38088
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (25)
16. 10-06-2010 10:33
 
Μπραβο, οπως ακριβως τα λεει η Φλωρα,το εξηγησε καλυτερα απο μενα το ξεφλουδισμα με την πετσετα :grin
Παντως εχει γινει αναρπαστη, μοιραζω βαζακια δεξια -αριστερα!
 
margarita79
17. 10-06-2010 10:59
 
Μαρακι για το light της υποθεσης σκεφτομαι σημερα να δοκιμασω να αντικαταστησω την αχνη με ζαχαρινη σε σκονη.Νομιζω μια χαρα θα ειναι και ετσι !
 
margarita79
18. 10-06-2010 11:48
 
την εφτιαξα και είναι πολύ ωραία...μπράβο και ευχαριστούμε
 
maria3
19. 11-06-2010 12:29
 
margarita,ηταν τελεια,φανταστικη,δεν εμεινε κουταλια...δοκιμαστε να τη βαλετε σε κρεπες και μαζι με μπανανες αν σασ αρεσουν,ειναι σουπερ!!!!!!!και παλι ευχαριστω..
 
msmarina
20. 11-06-2010 12:53
 
Χαιρομαι παρααα πολυ!!!Μα δεν μοιαζει με του εμποριου?Οσοι τη δοκιμασαν εκστασιαστηκαν.Ευχαριστω για τα σχολια!!!!
 
margarita79
21. 14-06-2010 02:33
 
Μαργαρίτα την έκανα χθες και σήμερα έχει εξαφανιστεί. Τα παιδιά μου την έτρωγαν με το κουτάλι. Πραγματικά είναι πολύ ωραία συνταγή!!!! 
 
 
voula
22. 14-06-2010 09:21
 
Μπραααβο!!!!Παρα πολυ ωραια!!!Τελεια σου εγινε!!!
 
margarita79
23. 21-06-2010 16:05
 
Μπράβο Μαργαρίτα! Την έφτιαξα και άρεσε πολύ!Καλύτερα τα σπιτικά για τα μικρούλια μας :)
 
tonni
24. 21-06-2010 16:08
 
Μπραβο tonni!!!Χαιρομαι πολυ που αρεσε στα παιδιακια σου και εμενα και το μικρο και το μεγαλο..(χμμμ ο ανδρας μου καλε) παιδι στο σπιτι την τσακισαν.Ειχα φυλαξει ενα βαζακι στο ψυγειο, πισω- πισω για να το δωρισω καπου και ως δια μαγεια το βρηκα αδειο.... :grin
 
margarita79
25. 17-09-2010 13:24
 
Καλησπέρα, πολύ ωραία η συνταγή σου. Για το ξεφλούδισμα μπορούμε να το κάνουμε όπως κάνουμε τα αμύγδαλα που βράζουμε νερό και τα βάζουμε μέσα; ή δεν κάνει με τα φουντούκια; Παντως λεω να τη δοκιμάσω και θα σου πω οταν την φτιαξω.
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/06/10 )