Υλικά : Για το κρέας
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη
- 2 καρότα
- Μανιτάρια (προαιρετικά)
- ¼ κούπας λάδι
- ½ κούπας κρασί άσπρο
- Αλάτι , πιπέρι
Για τον πουρέ
- 1,5 κιλό πατάτες
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- ¼ κούπας κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μας και αφού βράσει το βγάζουμε και το πλένουμε. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα μας από τους αφρούς βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το σκόρδο , τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες , τα καρότα και τα μανιτάρια. Αφού μαραθούν καλά τα βγάζουμε και τ΄ αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα μας με το λάδι που έμεινε βάζουμε το κρέας μας , αν χρειάζεται προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι ακόμα και ροδίζουμε το κρέας μας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό , αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το κρέας μας σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει καλά. Κατά διαστήματα το κοιτάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό. Λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε και τα λαχανικά μας και τ΄ αφήνουμε να βράζουν έως ότου δέσει η σάλτσα μας. Προσέχουμε όχι πολύ και μας λιώσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και ψιλοκομμένες σε αλατισμένο νερό να βράζουν. Όταν μαλακώσουν καλά τις βγάζουμε σε μπολ, χωρίς να κρυώσουν και χωρίς να τις στραγγίσουμε και με το εργαλείο για πουρέ πατάμε τις πατάτες μας. Όταν λιώσουν καλά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το βούτυρο το τυρί και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ο πουρές μας είναι έτοιμος.
Σε πήλινο βάζουμε μια στρώση κρέας και από πάνω γεμίζουμε με πουρέ. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα υπόλοιπα πήλινα. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα να λιώσουν τα τυριά και να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό μας. Αν δεν έχουμε πήλινα μπορούμε να το βάλουμε και σε πυρέξ. Αν θέλουμε μπορούμε να μην βράσουμε το κρέας μας στην αρχή και να το τσιγαρίσουμε κατευθείαν , αλλά εγώ τα τελευταία χρόνια το κάνω έτσι και πιστεύω είναι καλύτερο. | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 14688 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |