Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι στο πήλινο με πουρέ
Μοσχάρι στο πήλινο με πουρέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από voula   
Πέμπτη, 10/06/10
dsci2248_420
Υλικά :

Για το κρέας

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη
  • 2 καρότα
  • Μανιτάρια (προαιρετικά)
  • ¼ κούπας λάδι
  • ½ κούπας κρασί άσπρο
  • Αλάτι , πιπέρι

 Για τον πουρέ

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • ¼ κούπας κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση

dsci2210_420Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα μας και αφού βράσει το βγάζουμε και το πλένουμε. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα μας από τους αφρούς  βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το σκόρδο , τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες , τα καρότα και τα μανιτάρια. Αφού μαραθούν καλά τα βγάζουμε και τ΄ αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα μας με το λάδι που έμεινε βάζουμε το κρέας μας , αν χρειάζεται προσθέτουμε  2 κουταλιές λάδι ακόμα και ροδίζουμε το κρέας μας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό , αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το κρέας μας σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει καλά. Κατά διαστήματα το κοιτάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό. Λίγο πριν κλείσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε και τα λαχανικά μας και τ΄ αφήνουμε να βράζουν έως ότου δέσει η σάλτσα μας. Προσέχουμε όχι πολύ και μας λιώσουν.

dsci2212_420Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και ψιλοκομμένες σε αλατισμένο νερό να βράζουν. Όταν μαλακώσουν καλά τις βγάζουμε σε μπολ, χωρίς να κρυώσουν και  χωρίς να τις στραγγίσουμε και με το εργαλείο για πουρέ πατάμε τις πατάτες μας. Όταν λιώσουν καλά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το βούτυρο  το τυρί και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ο πουρές μας είναι έτοιμος.

Σε πήλινο βάζουμε μια στρώση κρέας και από πάνω γεμίζουμε με πουρέ. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα υπόλοιπα πήλινα. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα να λιώσουν τα τυριά και να κάνει ωραία κρούστα το φαγητό μας.

 Αν δεν έχουμε πήλινα μπορούμε να το βάλουμε και σε πυρέξ.

 

 Αν θέλουμε μπορούμε να μην βράσουμε  το κρέας μας στην αρχή και να το τσιγαρίσουμε κατευθείαν , αλλά εγώ τα τελευταία χρόνια το κάνω έτσι και πιστεύω είναι καλύτερο.

dsci2226_420

Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 14688
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 12-06-2010 19:28
 
Τέλειο!
 
Marinaki
2. 12-06-2010 21:40
 
Καταπλητικό! Μου θύμισε πολύ τη γιαγιά μου που αντί για μπεσαμέλ πάντα χρησιμοποιεί πουρέ.
 
vago
3. 13-06-2010 02:42
 
Φανταστικο το φαγητο σου βουλα!!! 
Παραα πολυ λαχταριστο!!!
 
margarita79
4. 13-06-2010 10:07
 
Εξαιρετικό πιάτο, Βούλα!!! 
Οι Άγγλοι κάνουν μια παρόμοια συνταγή, αλλά βάζουν κοκκινιστό κιμά αντί για κομμάτια κρέατος. 
Φυσικά και θα το δοκιμάσουμε :zzz
 
Flora
5. 13-06-2010 10:18
 
Πολύ ωραία ιδέα!Εγώ το κάνω με τηγανιτές πατάτες αντί για πουρέ και πάνω τυρί που λιώνει. Το δικό σου πρέπει να είναι πιο ελαφρύ. Μπράβο!
 
Tonni
6. 13-06-2010 18:15
 
πολύ λαχταριστή συνταγή.Γενικά οτι έχει σχέση με μοσχαράκι είναι το καλύτερό μου ιδικά αν έχει και λίγο λυπάκι παραπάνω μμμμμμμμμμμ.με τον πουρέ σου σίγουρα του πάει τέλεια. μπράβο σου.Εχεις πολύ ωραίες προτότυπες και ιδιέτερα γευστικές ιδέες
 
PANELE
7. 14-06-2010 13:51
 
Πολύ καλή η ιδέα του πουρέ από πάνω και ψήσιμο στο φούρνο. Μιαμ Βούλα !
 
sgr
8. 22-07-2010 09:51
 
το έφτιαξα και τα παιδια το λάτρεψαν...μπράβο.. :grin
 
maria3

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/06/10 )