Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Μπιφτέκια αφράτα πάνω σε ψητές ντομάτες
Μπιφτέκια αφράτα πάνω σε ψητές ντομάτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 19/06/10
mpift_420
Υλικά :

Για τα μπιφτέκια

  • 500 gr κιμά (μισό χοιρινό , μισό μοσχάρι)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • ¼ κούπας φρυγανιά
  • 1 κουτ. γλυκού  γεμάτο ρίγανη
  • 4 κουτ.σούπ. λάδι
  • 1 κουτ. Κεφ. Τριμμένο ή παρμεζάνα
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 1/8 κουτ γλυκού σόδα μαγειρική
  • Αλάτι , πιπέρι

Για τις ντομάτες

  • 2 ντομάτες όχι πολύ ώριμες και σφικτές
  • Αλάτι. Ρίγανη
  • 2 κουτ. Σούπας λάδι
  • 1 κουτ. Γλ. Πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. Γλ. Ζάχαρη
  • ½ κουτ. Γλ. Ρίγανη
Εκτέλεση :

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα  μπιφτέκια σε λεκάνη και σιγά σιγά ρίχνοντας λίγο λίγο νερό ζυμώνουμε τα μπιφτέκια μας εως ότου έχουμε μια ζύμη που να έχει ασπρίσει σχεδόν από το ζύμωμα (όσο περισσότερο ζυμώνουμε τόσο αφράτα γίνονται τα μπιφτέκια μας). Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και μετά τα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε ή στο γκριλ ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα.

Για τις ψητές ντομάτες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σ΄ένα πυρέξ. Τους ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου από την μια πλευρά , γυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλο τόσο από την άλλη.

Τις βγάζουμε τις απλώνουμε στα πιάτα μας και πάνω βάζουμε τα μπιφτέκια μας.

Συνοδεύουμε το πιάτο μας, με τηγανιτές πατάτες και κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια ανακατεμένο με μαϊντανό και πάπρικα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 14615
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 22-06-2010 00:13
 
Βούλα τι φανταστικά μπιφτέκια είναι αυτά? και γενικώς μου αρέσει η τομάτα ψητή και ζεστη φαντάζομαι λίγο τυράκι να λιώνει απο πάνω...... μμμμ Θεϊκό  
Μπράβο Βούλα
 
mariaZ
2. 22-06-2010 00:15
 
Οντως Βουλα εξαιρετικα 
Πολυ λαχταριστα και αφρατα!!!
 
margarita79
3. 23-06-2010 01:10
 
Πόσο νερό ρίχνεις στη ζύμη? Και γιατί είναι απαραίτητο?
 
magica
4. 23-06-2010 01:46
 
Επειδή βάζουμε μέσα φρυγανιά χρειάζεται να βάλουμε και λίγο νεράκι για ν΄αφρατέψουν. καλύτερα να βρέχεις τα χέρια σου και να ζυμώνεις σιγά σιγά μέχρι το μίγμα σου να γίνει αφράτο και να πλάθεται
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )