Υλικά - 2-3 μαρούλια μεγάλα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή 7 φρέσκα κομμένα ροδέλες
- 1 φλ. τσαγιού λάδι
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 500ml. ζωμό κότας
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση Βάζουμε απο νωρίς (περίπου καμιά ωρα) τα φύλλα των μαρουλιών σε λεκάνη με αλάτι και ξύδι (για να διώξουμε τυχόν μαμουνάκια) και κατόπιν ξεπλένουμε καλά. Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και αν θέλουμε τα ξεβράζουμε (εγώ δεν το έκανα) Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι σε δυνατή φωτιά και μετά ρίχνουμε τα μαρούλια (αν δεν τα έχουμε ξεβράσει τα αφήνουμε λίγο να βράσουν με τα υγρά που θα βγάλουν μέχρι να μισοψηθούν περίπου 10-15 λεπτά) κατόπιν ρίχνουμε αλατοπίπερο κατά βούληση και το άνηθο. Ανοίγουμε μικρες φωλίτσες και βάζουμε εδώ κι εκεί το ρύζι και ρίχνουμε το ζωμό. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι. Σερβίρουμε με λεμόνι, ελίτσες και φετούλα Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7282 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |