Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Donuts Νο.05 (με ψωμί, εύκολα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 15/07/10
 Είναι ιδανικά για πρωινό και κολατσιό και το καλοκαίρι στην παραλία ή στο κάμπινγκ όταν τα τηγανίζω, τα παιδιά κάνουν ουρά για να τα φάνε.
Υλικά :
  • 1 φρατζόλα ψωμί (άσπρο κατά προτίμηση) 2-3 ημερών μπαγιάτικο (όχι ξερό!)
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζ. αλεύρι περίπου
  • 1-2 πρέζες αλάτι
  • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για επάλειψη :

  • μαρμελάδα, μέλι, ζάχαρη, μερέντα, τυρί σε κρέμα ή τριμμένο,
  • τυρί ένταμ, πάριζα, ζαμπόν σε φέτες
    ή ο'τι τραβάει ή όρεξη σας.
0196_425
Εκτέλεση:
  • Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε το γάλα με το αλεύρι καλά να διαλυθούν οι βόλοι, μετά ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα χτυπάμε να γίνει ένα κουρκούτι λίγο πιο αραιό από τις τηγανίτες (μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα γιατί εγώ ποτέ δεν μετράω τα υλικά, όλα κουτουρού τα βάζω)
  • Κόβουμε το ψωμί φέτες περίπου ένα δάχτυλο στο πάχος, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Τρώγονται ζεστά, αλειμμένα με ο'τι σας αρέσει.

Γίνονται γρήγορα, είναι πιο νόστιμα και αφράτα απο τα κανονικά ντόνατς, με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά, είναι και οικονομικά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 6538
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 18-07-2010 22:10
 
Καλό φαίνεται λέω να το δοκιμάσω αλλά λέω να ανοίξω και τρύπα στη μέση
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/04/11 )