Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Εύκολος μουσακάς με μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Soultana   
Κυριακή, 15/08/10
p8150002_420
Αυτή τη συνταγή τη βρήκα στο βιβλίο της Δήμητρας Βεργου-Ευαγγελοπούλου, για εμάς τους λάτρεις των μανιταριών, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ από το δάσος…στην κουζίνα.

Αυτό το φαγητό μας άρεσε πάρα πολύ και γι’αυτό την μοιράζομαι μαζί σας. To ονόμασα έτσι γιατί η γεύση του είναι σαν του μουσακά.

Σε παρένθεση βάζω τις δικές μου αλλαγές/παρατηρήσεις.
Υλικά:
  • 6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (500γρ. ασπρομανίταρα)
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες (ή παραπάνω, ώστε να έχετε δυο στρώσεις στο ταψάκι που θα φτιάξετε)
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • ½ κιλό γάλα
  • 4 αυγά
  • Τυριά: φέτα, κασέρι κ.α. (έβαλα περίπου 400γρ. φέτα και μια κούπα κεφαλοτύρι)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση:
  • Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις πλένουμε και τις σοτάρουμε με λάδι ελαφρώς (εγώ απλά τις σκούπισα με χαρτί, τις λάδωσα και τις έψησα στο γκριλ για 10-15 λεπτά συνολικά κι από τις δυο πλευρές).
  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την ντομάτα. Προσθέτουμε 1 ποτηράκι νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν ότα τα υγρά.
  • Σε ένα λαδωμένο ταψάκι ρίχνουμε λίγη φρυγανιά και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, τα μισά τυριά και τα μανιτάρια. Έπειτα βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  • Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο ταψάκι με τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο γύρω στα 45 λεπτά.

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό στο σερβίρισμα.

 Φαντάζομαι πως αυτό το φαγητό θα είναι εξίσου ωραίο και με κοκκινιστό κιμά για όσους δεν προτιμούν τα μανιτάρια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12642
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 16-08-2010 10:38
 
Ωραία παραλλαγή του μουσουκά για μας τους λάτρεις των μανιταριών όπως λες !
 
sgr
2. 16-08-2010 17:46
 
Ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Θα μελετηθεί λεπτομερώς...
 
Nena
3. 17-08-2010 02:26
 
Πολύ ωραία η παραλλαγή σου. Εμείς είμαστε λατρεις των μανιταριών. Ευχαριστούμε για τη συνταγή
 
voula
4. 24-08-2010 00:04
 
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΡΥ :roll
 
biscuitlemon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 16/08/10 )