Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινή τηγανιά Νο.01 (μεθυσμένη)
Χοιρινή τηγανιά Νο.01 (μεθυσμένη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Τρίτη, 12/06/07
p1010034_425
φωτογραφία από το μέλος : Mary

Η συνταγή αυτή είναι από τις αγαπημένες μου. Μου την είχε δώσει πριν χρόνια παλιός συνάδελφος και φίλος, όταν μου είπε μια μέρα ότι την προηγούμενη η γυναίκα του είχε φτιάξει ένα φοβερό χοιρινό. Κι εκείνη την είχε βρει από κάποια σελίδα στο internet, απ' ό,τι θυμάμαι.

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 5-6 φέτες μπέικον
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια (περίπου 400 γρ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-λευκό πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λάδι
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί ξηρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαρίζουμε πρώτα το μπέικον σε ελάχιστο ή καθόλου λάδι, και αμέσως μετά τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια, σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, τσιγαρίζουμε το κρέας, αφού του έχουμε βάλει αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Μόλις τσιγαριστεί το κρέας, το σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να βράσει, συμπληρώνοντας με κρασί έως ότου να μαλακώσει. Τότε, ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το μπέικον, τα μανιτάρια και το μπέικον και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος (την κρέμα γάλακτος αρκετές φορές την έχω παραλείψει, και γίνεται εξίσου πολύ νόστιμο).

Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις, και σερβίρουμε με ρύζι ή και πατάτες τηγανητές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 34012
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 28-12-2009 13:25
 
Υπέροχη πικάντικη συνταγή :) ενθουσιάστηκαν όλοι στο τραπέζι των Χριστουγέννων :zzz Καταπληκτικός κρασομεζές :upset & χωρίς την κρέμα γάλακτος που δεν έβαλα ;)
 
joannoula
2. 03-01-2010 02:27
 
Κατερινάκι την έφτιαξα στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Ήταν τέλεια, όλοι ενθουσιάστηκαν και το σχόλιο ήταν: ότι καλύτερο έω φάει σε χοιρινό. :zzz Αυτό μου είπαν . ατην έφτιαξα όπως ακριβώς λες με την κρέμα γάλακτος μόνο που πρόσθεσα από μισή κόκκινη, κίτρινη, πράσινη πιπεριά για χρωματάκι. Πραγματικά εντυπωσιακό πιάτο. :)
 
Faye
3. 23-01-2010 13:09
 
Μόλις έκανα την συνταγή σου Κατερίνα. Είναι καταπληκτική και πεντανόστιμη! Μπαίνει στα αγαπημένα μου!!! :)
 
linmak88
4. 14-06-2011 11:45
 
Πολύ καλή συνταγή με έντονη τη γεύση του κρασιού. Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν τα μανιτάρια που εγώ έβαλα φρέσκα. 
Μπράβο Κατερίνα! :)
 
Mary
5. 14-06-2011 12:34
 
Πολύ ωραία φωτογραφία, Μαίρη, ευτυχώς που είσαι κι εσύ, γιατί εγώ με τις φωτογραφίες έχω ένα θεματάκι! Χαίρομαι που σας άρεσε!
 
katerina
6. 09-10-2011 19:25
 
Έτσι το κάνω, αλλά όταν έχω βάζω λαρδί αντί για λάδι στο χοιρινό. Δοκιμάστε το αν βρείτε, έχει πιο γεμάτη γεύση με το χοιρινό.
 
cmd353

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 14/06/11 )