Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο γιουβέτσι Νο.02 (με μακαρονακι κοφτό)
Κοτόπουλο γιουβέτσι Νο.02 (με μακαρονακι κοφτό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Τετάρτη, 25/08/10
img_1293_420

Μια ευκολότατη συνταγούλα για όταν θέλουμε κάτι στα γρήγορα.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κονκασέ (ή 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες)
  • 1/3 κούπας λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • 6-7 σπόρους γλυκάνισου
  • 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
Εκτέλεση
  • Στο ταψί το μεγάλο του φούρνου βάζουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά εκτός απο το μακαρονάκι.
  • Βάζουμε το ταψί για περίπου 3/4 στους 200 βαθμ. Αν θέλετε η πέτσα να γίνει τραγανή μη το σκεπάσετε.
  • Έπειτα βγάζουμε το ταψί απο τον φούρνο, βάζουμε σε ένα πιάτο τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάζουμε στο ταψί με τη σάλτσα το μακαρονάκι και σκεπάζουμε με νερό. Απο επάνω βάζουμε και το κοτοπουλο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Σε περίπου 10 λεπτά με 15 ξεσκεπάζουμε και βλέπουμε αν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα το μακαρονάκι ή αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα! 

Μόλις μαγειρευτεί το μακαρονάκι σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι ή φετούλα!! 

Είναι μια γρήγορη εκδοχή γιουβετσιού και δεν λερώνουμε πολλές κατσαρόλες με αυτό τον τρόπο. 

Καλή όρεξη 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 12358
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 27-08-2010 08:46
 
Ωραιο!Με γκυκανισο ε?Μμμμ μου αρεσει!
 
margarita79
2. 27-08-2010 09:41
 
H εικονα μιλαει απο μονη της πολυ ωραιο
 
anna9
3. 27-08-2010 10:25
 
Αγαπημένο... ;)
 
nayia
4. 27-08-2010 13:24
 
Και με μακαρονάκι κοφτό ε? Δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Ευκαιρία λοιπόν ;) !
 
vago
5. 28-08-2010 07:33
 
Μάρτζι μου έγινε πολύ νόστιμο!!! Το γλυκάνισο εγώ το χρησιμοποιώ σε όλα τα φαγητά με ντομάτα (για να παίρνει την "ξινίλα" της και βοηθάει και στο στομάχι ;) καλά οχι οτι έχουμε πρόβλημα :grin )
 
mariaZ
6. 28-08-2010 07:34
 
Αννα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
 
mariaZ
7. 28-08-2010 07:35
 
Νάγια μου είναι όντως απο τα αγαπημένα φαγητά!!! :roll
 
mariaZ
8. 28-08-2010 07:36
 
Βάγγο μου γίνεται πολύ νόστιμο και με το μακαρονάκι!!! Θα χαρώ να μάθω την γνώμη σου όταν το φτιάξεις!! :zzz
 
mariaZ
9. 29-08-2010 10:05
 
Τον γλυκάνισο δεν το έχω βάλει ποτέ σε κόκκινη σάλτσα. Τους σπας τους σπόρους ή τους βάζεις ολόκληρους; 
Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία :)
 
Flora
10. 30-08-2010 11:54
 
Φλώρα μου εγώ τους βάζω ολόκληρους τους σπόρους (ετσι κι αλλιώς με το βράσιμο μαλακώνουν αρκετά και δεν φαίνονται στο φαί) και εκτός απο οτι παίρνει την "ξυνίλα" της τομάτα κάνει το φαγητό πιο εύπεπτο λόγω της ιδιότητας του γλυκάνισου!!!
 
mariaZ
11. 30-08-2010 17:39
 
Σ' ευχαριστώ Μαράκι για την απάντηση...θα το δοκιμάσω σύντομα ;)
 
Flora
12. 01-09-2010 23:22
 
Εγώ με μακαρονάκι κοφτό το έκανα μόνο στην κατσαρόλα. Την επόμενη θα το βάλω στο φούρνο. Η ιδέα του γλυκάνισου μου άρεσει πάρα πολύ. Θα δίνει ωραίο άρωμα.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/08/10 )