Υλικά - 1 κιλό βρασμένες πατάτες
- 1 κούπα μαγιονέζα (κατά προτίμηση σπιτική)
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτάλια σούπας αγγουράκι τουρσί
- 2 κουτάλια της σούπας μαϊντανό
- 1 κουτάλι σούπας ξύδι
- 1 πράσινο μήλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής - Σε μια σαλατιέρα βαθειά (μπολ) βάζουμε τις πατάτες (αφού τις κόψουμε σε μικρούς κύβους), τα κρεμμύδια (σε πολύ λεπτές ροδέλες κομμένες στα 4), τα αγγουράκια (πολύ μικρά καβάκια), τον μαϊντανό (ψιλοκομμένο) και το πράσινο μήλο (κομμένο κι αυτό σε μικρούς κύβους) !!!
- Σε ένα μικρούς μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά !
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί !!
Αν προσθέσετε μικρά κομματάκια κοτόπουλο ψητό ή βραστό, θα έχετε μια καταπληκτική "κοτοσαλατα" και αν αντί για κοτόπουλο βάλετε 1-2 κονσέρβες τόνου (αφού τον έχετε τρίψει με τα δάκτυλα σας) θα έχετε σαν αποτέλεσμα, μια ωραιότατη "τονοσαλατα" !! Ειδικά στην "τονοσαλατα" αν προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένη κάπαρη, δεν ...θα πιστεύετε !!! Χα χα χα Στις 2 τελευταίες περιπτώσεις (κοτοσαλατα - τονοσαλατα) καλό είναι να προσθέσετε πιο πολύ μαγιονέζα. Θα το κρίνετε εσείς πόσο θα θέλει, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται στο μάτι σαν μια σαλάτα πλούσια και ..ενιαία !! Καλή σας όρεξη !!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 6791 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |