Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Devil 's food Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από Flora   
Σάββατο, 11/09/10
Ευρετήριο άρθρου
Devil 's food
Σελίδα 2
devils_food1

Το απόλυτα σοκολατένιο κέικ!! Αφράτο, ζουμερό, εύκολο και εξαιρετικά χορταστικό...Δεν έχουν άδικο οι Αμερικανοί που του έδωσαν αυτό το όνομα!!Η συνταγή είναι συνδυασμός από αυτές που βρήκα ψάχνοντας στο ίντερνετ.

Απολαύστε και η αμαρτία δική σας...

Υλικά (για φόρμα 22 εκ.)

Για το κέικ:

  • 300γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ. Κουβερτούρα λιωμένη
  • 20γρ. Κακάο
  • 100γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250ml. Γάλα πλήρες
  • 230γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1 κ.γλ. Σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γλ. Εσάνς βανίλιας
 

Για το γλάσσο:

  • 275γρ. Κουβερτούρα
  • 150γρ. βούτυρο
  • 170ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Καλύπτετε μια βουτυρωμένη φόρμα με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε και αυτό.
  • Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο, το γάλα, την κουβερτούρα, τη βανίλια και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το κακάο.
  • Βάζετε το μείγμα στη φόρμα, και ψήνετε στον αέρα για 50'-55' (ανάλογα με το φούρνο). 
.jpg_03
  • Ξεφορμάρετε μετά από 10' και αφήνετε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
.jpg_04
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσσο. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ώστε να πάρετε ένα λείο μείγμα.
  • Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
__04
  • Κόβετε το κέικ σε τρεις δίσκους. Απλώνετε στον τελευταίο το 1/3 του μείγματος, σκεπάζεται με το δεύτερο δίσκο.
  • Απλώνετε σε αυτόν άλλο 1/3 της σοκολάτας και σκεπάζεται με τον τελευταίο δίσκο.
.jpg_05
  • Καλύπτετε όλο το κέικ με το υπόλοιπο γλάσσο, απλώνοντάς το με σπάτουλα.
  • Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.
Καλή επιτυχία!
.jpg_06

Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 15164
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 16-09-2010 14:48
 
Φλω ειλικρινά το σαγόνι έπιασε πάτωμα !!!! :upset :upset Χίλια μπράβο και είμαι σίγουρη οτι και ο Γκι λίγο δάχτυλο θα βούτηξε (δεν μπορεί!!!! :grin :grin )
 
mariaZ
17. 18-09-2010 08:13
 
Ιιιιιιιιιιιιι! Κι έπεσα ξερή. Φλώρα, καλή μου, τι μούκανες;
 
Nena
18. 18-09-2010 10:56
 
Καλά απίστευτα τέλειο. Θα το φτιάξω αύριο να το φάνε τα πιτσιρίκια και όχι μόνο. Γεια στα χέρια σου ! 
Ερώτηση : επειδή δεν έχω καστανή ζάχαρη λες να χαλάσει η συνταγή με την άσπρη ?
 
sgr
19. 18-09-2010 22:56
 
Ζαχαρίτσα δεν το έχω φτιάξει ποτέ με άσπρη... Η αλήθεια είναι πως όταν κάνω κάτι σοκολατένιο προτιμώ την καστανή ζάχαρη. Σαν να αφρατεύουν τα γλυκά, σαν να γίνονται πιο ελαφριά...δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω :)
 
Flora
20. 18-09-2010 22:58
 
Τι ψυχή έχουν τα 15-20 cookies που έφαγα; 
(Για να πολεμήσω τις τύψεις πήγα 2 ώρες βόλτα το σκύλο...)
 
gmelachrinos
21. 31-10-2010 10:12
 
Τι πράγμα είναι αυτό βρε Φλώρα μου!!!!!!!!! :upset :zzz :upset :eek  
Μας απογείωσες! :zzz
 
linmak88
22. 31-10-2010 18:53
 
Φλώρα μου, απλά ουάου! Απλά τ έ λ ε ι ο!!!Μπράβο σου!!! :x :eek :zzz
 
Tonni
23. 01-11-2010 07:51
 
Ευχαριστώ κορίτσια :)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )