Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Εποχιακά πιάτα arrow Παντζαρόσουπα κρύα με γαρνιτούρα γιασεμιών!
Παντζαρόσουπα κρύα με γαρνιτούρα γιασεμιών! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 10/09/10
Υλικά 
  • 50 μλ λάδι
  • 1 κιλό παντζάρια καθαρισμένα και τριμμένα (βολβούς)
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο μεγάλο!
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
  • κλαράκια άνηθου για την διακόσμηση
  • ανθάκια γιασεμιού για τους πιο ρομαντικούς!
Εκτέλεση
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο, και σοτάρω το κρεμμύδι τα παντζάρια το καρότο και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 8-20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν όλα
  • Προσθέτω τον ζωμό και δυναμώνω την φωτιά να βράσουν όλα μαζί . Μόλις πάρει βράση την χαμηλώνω για 40΄ σκεπασμένη.
  • Κατόπιν την αποσύρω από την φωτιά, την αφήνω να κρυώσει και την περνώ όλη στο μπλέντερ σε δόσεις. Α θέλω την περνώ και από σήτα για πιο φίνο αποτέλεσμα.
  • Καθαρίζω καλά την κατσαρόλα και την μαγειρεύω για 5 λεπτά. Την αφήνω να κρυώσει 20΄και μετά την βάζω στο ψυγείο σκεπασμένη, μέχρι να κρυώσει καλά για 20-30΄.
  • Σε μπολάκι ανακατεύω με πιρούνι το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού. Μοιράζω την κρύα σούπα σε μπολάκια και από επάνω προσθέτω το μίγμα γιαουρτιού.

Διακοσμώ με φυλλαράκια άνηθου και, για πιο ρομαντικές στιγμές, προσθέτω άνθη γιασεμιού


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4774
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/09/10 )