Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαρμελάδα ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Κυριακή, 12/09/10
dsc00457_420
Υλικά:
  • 2 κιλά ντοματίνια ή πομοντόρια
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Ξεφλουδίζουμε τα πομοντόρια και τα ξεσποριάζουμε πάνω από ένα σουρωτήρι έτσι ώστε τα ζουμιά τους να πέφτουν σε μια λεκάνη. Βάζουμε στη λεκάνη τα πομοντόρια, από πάνω τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα.
  • Την επόμενη μέρα, τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 2-2 1/2 ώρες περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Τη μεταφέρουμε έτσι όπως είναι ζεστή σε βαζάκια και τα κλείνουμε αμέσως.
πηγή: lovecooking.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6533
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 16-09-2010 12:02
 
Μμμμ, ωραία ιδέα ;)  
Γιατί όχι, όμως, κανονικές τομάτες;
 
Flora
2. 16-09-2010 13:02
 
Τα πομοντόρια είναι πιο γλυκά από τις κανονικές τομάτες οι οποίες είναι λίγο ξινούτσικες. Γι' αυτό είναι ιδανικά για μαρμελάδα.
 
giavroudi
3. 18-09-2010 08:06
 
Κι έχουν περισσότερη ψίχα απο τις κανονικές ντομάτες. Ωραία συνταγή.
 
Nena
4. 18-09-2010 15:23
 
Εγώ προσθέτω και ένα ξυλαράκι κανέλλας, 5-6 γαρύφαλλα και γίνεται θεϊκή
 
MARY2

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/09/10 )