Ρύζι ανάμεικτο Νο.02 (θεϊκό) |
|
Έχει υποβληθεί από maraki84
|
Τρίτη, 14/09/10 |
Υλικά: - 500g ρυζι μπασματι
- πιπεριές: 2 πρασινες, 2 κοκκινες, μία πορτοκαλί και μία κίτρινη
- 2 κονσερβες μανιτάρια σε φετες
- 1 μεγαλο κρεμυδι τριμμενο στον τρίφτη
- 150g μπεικον
- 3 κουτ.σουπας βουτυρο
- αλατι, πιπερι
- 2 φακελακια κροκο Κοζανης σκονη
Εκτέλεση: - Βραζουμε το ρυζι για 10 μονο λεπτα σε μπολικο αλατισμενο νερο, οπου εχουμε ριξει μεσα τον κροκο και λιγο βουτυρο. Σουρωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει λιγο.
- Κοβουμε σε κυβους τις πιπεριες και το μπεικον.
- Σε ενα μεγαλο τηγανι ριχνουμε λιγο νερο και το κρεμυδι. Μολις εξατμιστει το νερο, ριχνουμε το βουτυρο και γυαλιζουμε το κρεμυδι ελαφρα. Προσθετουμε τις πιπεριες, ανακατευουμε, χαμηλωνουμε την φωτια, κλεινουμε το καπακι και αφηνουμε να μαλακωσουν για 5-7 λεπτακια ανακατεύοντας ανά διαστηματα.
- Στη συνεχεια αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε μεσα τα μανιταρια και το μπεικον. Αφηνουμε για 2-3 λεπτακια ακομη μεχρι να ψηθει λιγο το μπεικον και να μοσχομυρισει. Δεν μας ενδιαφερει αν εχουν βγαλει πολυ νερακι η πιπεριες.
- Με μια τρυπηπη κουταλα περνουμε κουταλιες απο το μειγμα αυτο και το ριχνουμε στο ρυζι ανακατευοντας
Έτοιμο !!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7870 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )
|