Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με λάχανο στον φούρνο
Χοιρινό με λάχανο στον φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από PANELE   
Δευτέρα, 20/09/10
dsc02813_420

Ένα φαγητό που η μάνα μου το κάνει τον χειμώνα κάθε Κυριακή (όταν δεν έχει λαγό στιφάδο λόγο κυνηγού στην οικ.)  και γίνετε και με χοιρινό αλλά και με μοσχάρι.

Υλικά
  • 1 λάχανο
  • Χοιρινό ότι μέρος θέλετε
  • 3 τομάτες στον τρίφτη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο κανέλα
  • Δαφνόφυλλα
  • Μπαχάρι
  • Καυτερή πάπρικα
 Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο και όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το λάχανο και όταν μαραθεί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και τα μπαχαρικά
  • Το αφήνουμε να πάρει μία βράση περίπου 30 λεπτά (προσθέτοντας λίγο νερό), ρίχνουμε το φαγητό σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για καμιά ώρα.
  • Όταν πάρει καλό χρώμα από πάνω και σωθούν τα πολλά υγρά το φαγητό είναι έτοιμο

Αλάτι-πιπέρι κανονική ποσότητα, κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο αρκετούτσικο, δαφνόφυλλα κανονική ποσότητα

Στο σερβίρισμα ρίξτε από πάνω λίγο λεμόνι και οπωσδήποτε φέτα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 19505
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 22-09-2010 22:18
 
Φανταστική συνταγή,θα εκτελεστεί  
πάραυτα, αλλά θα προσθέσω λίγο λεμόνι  
ή άσπρο κρασί γιατί το ξινό πάει και 
στο χοιρινό και στο λάχανο!!!
 
tsigkos59
2. 23-09-2010 08:01
 
Αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος του χοιρινού σε συνδυασμό με το λάχανο τον ακούω πρώτη φορά! Θα τον δοκιμάσουμε :)
 
Flora
3. 23-09-2010 18:56
 
Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που όταν ήμουν στον στρατό περί το ΄96 περίπου υπηρετούσα σε ένα φυλάκιο και μία μέρα που βαριόμουν είπα να μαγειρέψω. Έκανα λάχανο με κρέας. Όταν έφαγαν τα παιδιά που υπηρετούσαμε μαζί τους άρεσε πάρα πολύ το φαγητό και τους φάνηκε παράξενο που το λάχανο δεν γίνετε μόνο σαλάτα ή σαρμαδάκια, κυρίως τα παιδιά από νότια μεριά, ξέρετε …. Πελοπόννησο, Αθήνα Πειραιά ενώ αντίθετα εμείς κάθε βδομάδα το τρώγαμε.
 
PANELE
4. 23-09-2010 20:25
 
Δεν μου αρεσει καθολου το λαχανο αλλα αυτη η συνταγη φαινετε πολυ νοστιμη .Να ρωτησω το σπιτι δεν παιρνει την μυρωδια του λαχανου?
 
anna9
5. 23-09-2010 23:11
 
Μπράβο PANELE!:zzz Μου θύμησες ένα πολύ αγαπημένο φαγητό που κάνει και μένα η μαμά μου, μόνο που το κάνει πάντα στην κατσαρόλα, άλλοτε με λάχανο, άλλοτε με λαχανάκια βρυξελλών. Απαραίτητο στο σερβίρισμα το λεμόνι!Απλά τέλειο! 8)
 
Tonni
6. 24-09-2010 18:09
 
αγαπητη φίλη anna9. Τί ποιό ωραίο απο το να μυρίζει το σπίτι σπιτικό φαγητό?Εξάλου μπορείς να βάλεις και τον αποροφητήρα εάν θέλεις.
 
PANELE
7. 24-09-2010 23:55
 
Το φαγακι σου δεν το εχω δοκιμασει ποτε!Το βρισκω καταπληκτικη ιδεα για χειμωνιατικο φαγητο!
 
margarita79
8. 25-09-2010 09:05
 
Μμμμ, ωραία ιδέα και τα λαχανάκια Βρυξελλών που είπε η Τόννι ;)
 
Flora
9. 25-09-2010 10:56
 
PANELE και εγώ δεν την ήξερα αυτή τη συνταγή, αλλά όταν ήμουν στη Θεσ/νικη ήρθαν οι γονείς κάτι φίλων μας από Αλεξανδρούπολη και μας κάλεσαν για φαγητό. Οταν άκουσα τι θα φάμε , σκεφτόμουν και να μην πάω. Και εγώ μέχρι τότε το λάχανο το είχα για σαλάτα. Οταν το δοκίμασα μου άρεσε πάρα πολύ. Μόνο που αυτοί το είχαν μόνο στην κατσαρόλα. Από τότε το κάνω και εγώ αρκετές φορές. Είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο φαγητό. Ευχαριστούμε για τη συνταγη.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 22/09/10 )