Έχει υποβληθεί από Flora
|
Τρίτη, 21/09/10 |
Σε πρόσφατο επαγγελματικό ταξίδι του καλού μου, στα Βαλκάνια, έφαγε αυτό το καταπληκτικό ψωμάκι. Όταν επέστρεψε μου το περιέγραφε με τέτοια λαχτάρα που δεν είχα άλλο παρά να κάνω μια έρευνα στο ίντερνετ και να βρω τη συνταγή για να του το φτιάξω. Λέγεται Pogacha και απ΄ότι διαπίστωσα είναι πολύ δημοφιλές σε όλα τα Βαλκάνια. Είναι πολύ μαλακό, αφράτο, με μια γλυκιά γεύση, θα έλεγα σαν μπριός.Υλικά (για 6 ψωμάκια) - 1 κούπα γάλα χλιαρό
- ¼ της κούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
- 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
- 5 κούπες αλεύρι δυνατό
- 1 κούπα γιαούρτι
- ¼ της κούπας σπορέλαιο
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. μαυροκούκι ή σουσάμι
Εκτέλεση - Σε ένα μπωλ, ρίξτε το γάλα, το βούτυρο τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και ρίξτε και το μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώστε μέχρι να επιτύχετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Απλώνετε κάθε κομμάτι στο πάγκο σας, που τον έχετε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και του δίνετε σχήμα οβάλ, πιέζοντάς το με τα δάχτυλά σας.
- Μεταφέρετε τα ψωμάκι σε λαμαρίνα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος, πασπαλίζετε με μαυροκούκι και ψήνετε μέχρι να χρυσίσουν τα ψωμάκια σας.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 9790 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 23/02/11 )
|