Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Μπολονέζ Νο.03 (η καλύτερη!)
Μπολονέζ Νο.03 (η καλύτερη!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Τετάρτη, 06/10/10

Τη σάλτσα αυτή τη διάβασα σε κάποιο site- την έφτιαξα με δικές μου παραλλαγές - και όλοι πάθαμε την πλάκα μας! Είναι  τ έ λ ε ι α ! Είναι η καλύτερη μπολονέζ που έχω δοκιμάσει!

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 300 ml γάλα
  • 2 κουτιά  ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ (προαιρετικά)
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1  ξυλαράκι κανέλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Παρασκευή:
  •  Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τσιγαρίζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά περίπου, χωρίς να πάρουν χρώμα τα υλικά.
  • Προσθέτετε τον κιμά ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα.
  • Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά , ενώ ταυτόχρονα με ξύλινη κουτάλα διαλύετε τα σβολάκια του κιμά έτσι ώστε να γίνει ψιλός.
  • Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, το ξυλαράκι της κανέλας και τα μπαχάρια και ανακατεύετε μέχρι το κρασί να εξατμιστεί. Ρίχνετε το γάλα και κάνετε το ίδιο για να εξατμιστεί κι αυτό.

Σερβίρετε τη σάλτσα πάνω σε βρασμένα μακαρόνια και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 10796
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 08-10-2010 21:11
 
Λιναααααααα τη ντομάτα πότε τη βάζουμε πριν το γάλα ή μετά ? ? ? :? Πάντως απο τα υλικά φαίνεται ήδη τέλεια!!!! Φιλιάααααα
 
mariaZ
2. 08-10-2010 22:52
 
Μαράκι μου το διόρθωσα! Πρώτα ρίχνουμε τη ντομάτα και μετά το γάλα αφού εξατμιστεί και το κρασί! :upset :zzz
 
linmak88
3. 09-10-2010 20:53
 
Κατι που συνηθιζω και μ αρεσει πολυ στον κιμα για τα μακαρονια,ειναι αφου εχει γινει ο κιμας να ριξω 1 χουφτιτσα τριμμενο κασερι,η οποιοδηποτε αλλο κιτρινο τυρι και να ανακατεψω πριν σερβιρω!!!Μ αρεσει παρα πολυ το αποτελεσμα!!! :)
 
conan30
4. 10-10-2010 16:34
 
Nαι, όντως δείχνουν πολύ λαχταριστά έτσι!
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/10/10 )