Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λουκουμάς (Donuts) με ζάχαρη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 16
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 09/10/10
Ευρετήριο άρθρου
Λουκουμάς (Donuts) με ζάχαρη
Σελίδα 2
img_2804_420

Αυτη η συνταγη ειναι απο το τετραδιο της μανουλας. Υπηρχε πανω σε φακελακι ξηρης μαγιας η οποια δε ξερω καν αν κυκλοφορει ακομα. Ειναι φ α ν τ α σ τ ι κ η συνταγη δεν τον ξεχωριζεις σε τιποτα απο τον γνωστο λουκουμα του κουλουρά!! Οτι πρεπει για κολατσιο στο σχολειο ή στο... γραφειο !!!

 Υλικά
  • 1 φακελάκι ξηρη μαγια
  • 5 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/2 φλυτζανιού χλιαρό νερό 
  • 3/4 φλυτζανιού χλιαρό γάλα 
  • 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι αλάτι 
  • 1 αυγό 
  • 1/4 φλυτζανιού βιταμ λιωμένο

Για το στολισμα

  • Ζαχαρη κρυσταλλικη
  • ή σοκολατα κουβερτουρα ή σοκολατα λευκη ή σοκολάτα γάλακτος και χρωματιστή τρουφα
  • ή γλασσο λεμονιου
Εκτέλεση
  • Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια ελαστικη και απαλη ζυμη που δεν κολλαει καθολου στα χερια (μπορουμε να ζυμωσουμε και στο χερι). Αν δουμε οτι κολλαει και χρειαζεται προσθετουμε λιγο αλευρι.
  • Αφηνουμε τη ζυμη σκεπασμενη να φουσκωσει και να διπλασιαστει σε ογκο. Για πιο γρηγορα αναβουμε τον φουρνο μας στους 50 βαθμους,τον σβηνουμε και βαζουμε μεσα το μπωλ σκεπασμενο και ακουμπσμενο πανω σε μια πετσετα στη σχαρα.

Το ζυμαρι ειναι ετοιμο οταν βυθιζουμε το χερι μας στο κεντρο και δεν επανερχεται

  • Ανοιγουμε με τον πλαστη σε αλευρωμενη επιφανεια το ζυμαρι σχετικα παχυ (περιπου 1,5-2 εκατοστα).
  • Κοβουμε κυκλους με ενα ποτηρι(το βουταμε που και που σε λιγο αλευρι αν δουμε οτι κολλαει) και στο κεντρο του καθε κυκλου μικροτερα κυκλακια με το μεταλικο καπακι απο ενα μπουκαλι ή με  μια δαχτυληθρα.

Με τη μεθοδο αυτη με το καπακι και το ποτηρι οι λουκουμαδες μας εχουν μορφη σαν τους αγοραστους.

  • Ακουμπαμε τους κυκλους πανω στις λαμαρινες του φουρνου μας τις οποιες εχουμε στρωσει με λαδοκολλα και εχουμε πασπαλιζει αλευρι.
  • Ξαναβαζουμε για λιγο τις λαμαρινες στο φουρνο να ξαναφουσκωσουν.
  • Σε μια βαθια μετρια κατσαρολα βαζουμε λαδι εως τη μεση και το αφηνουμε να ζεσταθει καλα.
  • Ριχνουμε μεσα 4 λουκουμαδες τη φορα και τηγανιζουμε μεχρι να χρυσισουν και απο τις 2 μεριες.
  • Τους βγαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι.
  • Πριν κρυωσουν βαζουμε αρκετη ζαχαρη μεσα σε μια σακουλιτσα τροφμων και ριχνουμε μεσα 3-4 λουκουμαδες τη φορα. Κουνωντας τη σακουλιτσα ζαχαρωνουμε τους λουκουμαδες ομοιομορφα.

Οι λουκουμάδες ειναι έτοιμοι!!!

img_2836_420

Μπορουμε να φτιαξουμε και μεγαλους ατομικους λουκουμαδες πλαθοντας μεγαλους κυκλους σαν κουλουρι με το χερι μας ή χρησιμοποιουμε αντι για ποτηρι, ενα πιατακι και ενα φλιτζανακι του καφε σαν καλουπι.

 Αν θελετε μπορειτε και να κανετε γλασσο και να τους περιχυσετε ή να λιωσετε σοκολατα και να βουτηξετε το μισο σα ντονατς.

Επισης μπορειτε να μην κανετε την τρυπα στη μεση και να τα τηγανισετε ολοστρογγυλα σα ντονατς.Μετα με συριγγα τους κανετε ενεση με μαρμελαδα ή μερεντα ή κρεμα ζαχαροπλαστικης και πασπαλιζετε αχνη. 

Προσοχη στο τηγανισμα .Οσο προχωραμε θα βλεπουμε οτι τηγανιζονται πιο γρηγορα οποτε φροντιζουμε που και που να χαμηλωνουμε το ματι.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (50) | Εμφανίσεις: 47579
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 14-12-2010 13:11
 
Καποια μαγια την προτεινε τη συνταγη αυτη.Ειναι οντως η καλυτερη συνταγη για λουκουμαδες.Χαιρομαι που σας αρεσαν!!!
 
margarita79
17. 17-12-2010 15:41
 
:zzz :zzz :zzz :zzz ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!!!!!
 
peristeri
18. 03-02-2011 09:19
 
Μας έπιασε μια λιγούρα χθες βράδυ και τσακίσαμε 1/2 δόση...έτσι για πλάκα :roll  
Έφτιαξα και μικρούς και μεγάλους και έγιναν καταπληκτικοί, αν και προσωπικά θα ήθελα λίγη ζάχαρη στη ζύμη ακόμη...την επόμενη φορά, θα το θυμηθώ. Θέλουν λίγη προσοχή στην ένταση της φωτιάς γιατί αρπάζουν αμέσως και μαυρίζουν πριν καν το καταλάβεις. Εύκολοι και πολύ-πολύ ευπαρουσίαστοι!!! 
Ευχαριστούμε, Μάρτζι :zzz :zzz  
 
Flora
19. 03-02-2011 10:07
 
τελειοι σου εγιναν, μπραβο!!!!Χαρα στο κουραγιο σου βρε κουκλα εγκυος γυναικα να κανεις λουκουμαδες!!
 
margarita79
20. 19-01-2012 15:26
 
Μαργαριτούλα, ερώτηση: τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο;;;
 
katerina
21. 19-01-2012 15:42
 
Κατερινακι μπορεις να τηγανισεις και σε ελαιολαδο αν και εγω για τετοια τηγανισματα προτιμω καποιο σπορελαιο....
 
margarita79
22. 19-01-2012 16:47
 
Ευχαριστώ πολύ!!! Θα εκτελεστεί άμεσα, γιατί με έπιασε μια λιγουρίτσα...
 
katerina
23. 30-01-2012 11:21
 
Καταπληκτικά! Δεν έχω ξαναφτιάξει καλύτερα, πιο ωραία και από τα έτοιμα! Η συνταγή καθιερώθηκε!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/03/11 )