Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μήλα καραμελέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Πέμπτη, 21/10/10
pa190002_420
Υλικά:
  • 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4 (προαιρετικά μπορούν να προστεθούν μαύρες σταφίδες και ξερά βερίκοκα κομμένα)
  • 3/4 κούπας ζάχαρη (αν είναι καστανή ή μαύρη, ακόμα καλύτερα)
  • 125 γρ βούτυρο (μισό πακέτο)
  • Κανέλλα
  • ½ σφηνάκι κονιάκ ή μαύρο ρούμι ή amaretto
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και κανέλλα.
  • Στρώνουμε τα μήλα και βάζουμε στη φωτιά για 10 λεπτά, να καραμελώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σχηματίζει φυσαλίδες. Δεν ανακατεύουμε γιατί τα μήλα θα λιώσουν και η καραμέλα θα θολώσει σαν το υποβρύχιο.
  • Γυρνάμε τα μήλα για να βουτηχτούν καλά στην καραμέλα, και σβήνουμε με το ποτό. Αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά, 2-3 λεπτά, για να εξατμιστεί το ποτό και να είναι και πάλι δεμένη η καραμέλα και κατεβάζουμε.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά και σερβίρουμε ζεστό α λα master chef: σάλτσα καραμέλας στο πιάτο, βουναλάκι  τα μήλα, μια μπαλίτσα παγωτό δίπλα, και πασπάλισμα με κανέλλα.

Γίνεται και με κυδώνια, και με μπανάνες, και με αχλάδια όχι παραγινωμένα και με ανάμεικτα φρούτα.

Οι master of the master chef το ανάβουν το ποτό και γίνεται φλαμπέ το γλυκό, αλλά επειδή κινδυνεύω να πυρπολήσω τον απορροφητήρα δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6134
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 25-10-2010 09:36
 
Παρα πολυ ωραιο Αρχοντια μοσχομυρισε ως εδω!!!!Μπραβο!!!
 
margarita79
2. 25-10-2010 10:00
 
Μμμμ, με μια μπάλα παγωτό βανίλια από δίπλα θα είναι εξαιρετικό!!! 
Ευχαριστούμε, Αρχοντία :zzz :zzz
 
Flora
3. 26-10-2010 19:11
 
Μπράβο Αρχοντία πολύ ωραία η συνταγή σου. Και εγώ με παγωτό θα το ήθελα.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/10/10 )