Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Muffins με παπαρουνόσπορο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Τετάρτη, 27/10/10
pa240004_420_01

Αγόρασα παπαρουνόσπορο χωρίς να γνωρίζω τη χρήση του. Μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι όλοι σχεδόν τον προτείνουν μέσα σε μάφιν. Ιδού η συνταγή!

Υλικά
  • 260 ml ελαιόλαδο και 2 κουταλιές για το ταψί
  • 3 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο (τον έχουμε βάλει σε χλιαρό γάλα για είκοσι λεπτά πριν φτιάξουμε τα μάφιν και τον έχουμε στραγγίξει)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 500γρ. φαρίνα
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
  • Μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια βάζουμε τα αρωματικά μας και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι (με το μπέικιν αφού τα έχουμε κοσκινίσει μαζί) και το γιαούρτι.
  • Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Σε ταψάκι με θήκες για μάφιν αλείφουμε ελάχιστο λάδι, για να ξεκολλάνε πιο εύκολα. Γεμίζουμε από το μείγμα περίπου τα 2/3 κάθε θήκης. Από πάνω ρίχνουμε λίγο παπαρουνόσπορο επιπλέον.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά με 25 λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο... εγώ τα ήθελα πιο ξεροψημένα και τα άφησα και λίγο παραπάνω).

Ιδανικά για πρωινό, ελαφριά και σχετικά άγλυκα. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6218
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 30-10-2010 18:21
 
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ...ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ?
 
pastaflora
2. 30-10-2010 19:53
 
Δεν ξέρω! Δεν είδα κάτι!
 
Marinaki
3. 31-10-2010 13:59
 
!!!! Μαρινακι μου εξαιρετικά φαίνονται !!! Δεν πρέπει να έμεινε τίποτα ε? Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω.... Που βρίσκουμε παπαρουνόσπορο ? (Για να ξεκινήσω την δοκιμή :roll :roll :grin :grin )
 
mariaZ
4. 31-10-2010 16:37
 
Μαράκι άρεσαν πολύ στους δικούς μου, ειδικά όταν κρύωσαν κι όχι όταν βγήκαν από το φούρνο. Παπαρουνόσπορο βρήκα σε κατάστημα με μπαχαρικά.
 
Marinaki
5. 31-10-2010 19:23
 
Α Μαρινάκι έτσι είμαι και εγώ. Αγοράζω πράγματα και δεν έχω σκεφτεί τι θα τα κάνω με αποτέλεσμα να με κοροϊδεύουν. Πάντως εσύ βρήκες ν΄αξιοποιήσεις τον παπαρουνόσπορο με τον καλύτερο τρόπο. Φαίνονται πολύ ωραία
 
voula
6. 01-11-2010 07:58
 
Μιαμ :zzz  
Μ' αρέσει πολύ ο παπαρουνόσπορος και τον βάζω στα κέικ ή και σε ψωμί. Παρόλο που είναι σχετικά άγευστος τους δίνει μια άλλη διάσταση στο μάτι και την υφή. Μόνο που εγώ δεν τον μουλιάζω καθόλου, φουσκώνει με το μούλιασμα?
 
Flora
7. 01-11-2010 10:42
 
Όχι παραμένει ίδιος στο μέγεθος! Απλώς όταν τον μούλιασα άφησε μια μυρωδιά ευχάριστη στο γάλα...αν είχα χρησιμοποιείσει αυτό το γάλα μπορεί να ήταν και καλύτερα τελικά.... :? Βούλα, εγώ να δεις τι δούλεμα έφαγα με τον παπαρουνόσπορο!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 30/10/10 )