Είναι μία συνταγή που παρακολούθησα στην τηλεόραση και κάνοντας και κάποιες δικές μου παρεμβάσεις - νομίζω ότι πέτυχα την τέλεια σοκολατόπιτα - υγρή και ζουμερή! Υλικά: - 250 γραμ. μαργαρίνη(1 Βιτάμ δηλαδή)
- 5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
- 2 φλυτζ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
- 1 φλυτζ. βραστό νερό
- 5 αυγά
Εκτέλεση: - Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη να λιώσει.
- Βάζουμε και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
- Τέλος προσθέτουμε και το βραστό νερό.
- Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και ρίχουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες, στο τέλος προσθέτουμε και το μίγμα του βούτυρου και του κακάο ανακατεύοντας συνεχώς αφού πρώτα κρατήσουμε 1 φλυτζάνι από το μίγμα του κακάο στην άκρη.
- Τέλος προσθέτουμε και τις νιφάδες κουβερτούρας.
- Σ' ένα ταψάκι βουτυρωμένο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' ακριβώς στους 180C.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το γλυκό μας με το μίγμα του κακάο που κρατήσαμε.
Τη σερβίρουμε σκέτη ή με σιρόπι σοκολάτας και 1-2 κερασάκια ή με παγωτό καϊμάκι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 13301 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |