Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σοκολατόπιτα Νο.04 - όνειρο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Τρίτη, 02/11/10

Είναι μία συνταγή που παρακολούθησα στην τηλεόραση και κάνοντας και κάποιες δικές μου παρεμβάσεις - νομίζω ότι πέτυχα την τέλεια σοκολατόπιτα - υγρή και ζουμερή!

Υλικά:
  • 250 γραμ. μαργαρίνη(1 Βιτάμ δηλαδή)
  • 5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
  • 1 φλυτζ. βραστό νερό
  • 5 αυγά
Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη να λιώσει.
  • Βάζουμε και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε και το βραστό νερό.
  • Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και ρίχουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες, στο τέλος προσθέτουμε και το μίγμα του βούτυρου και του κακάο ανακατεύοντας συνεχώς αφού πρώτα κρατήσουμε 1 φλυτζάνι από το μίγμα του κακάο στην άκρη.
  • Τέλος προσθέτουμε και τις νιφάδες κουβερτούρας.
  • Σ' ένα ταψάκι βουτυρωμένο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' ακριβώς στους 180C.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το γλυκό μας με το μίγμα του κακάο που κρατήσαμε. 

Τη σερβίρουμε σκέτη ή με σιρόπι σοκολάτας και 1-2 κερασάκια ή με παγωτό καϊμάκι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 13301
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 05-11-2010 19:34
 
Τελικά είναι όνειροοοοοοοοοο :zzz :zzz :zzz :zzz
 
nitsa2009
2. 05-11-2010 20:58
 
Τι να πω Λίνα το μόνο να μου στείλεις ένα κομάτι (μικρόοοοο γιατί κάνω δίαιτα :cry :cry ) Είμαι σίγουρη οτι είναι ονειρεμένη
 
mariaZ
3. 06-11-2010 12:00
 
ΚΙ ΕΜΈΝΑ....ΠΛΙΙΙΖ! ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΝΕΒΕΊ ΤΟ...ΖΆΧΑΡΟ....!!!ΧΑΛΑΛΙΝ ΣΟΥ!!!
 
pastaflora
4. 17-11-2011 19:46
 
Η συνταγή είναι ΛΑΘΟΣ ως προς την ποσότητα του νερού. Τη δοκίμασα και μετά 20 λεπτά ψησίματος ακόμα έκανε κύμματα στο ταψί. Τελικά μετά από 1 ώρα ψησίματος συνήλθε κάπως.
 
GiorgosT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/11/10 )