Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ με λωτούς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από MARY2   
Σάββατο, 13/11/10
Υλικά:
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 μαργαρίνη(250 γρ.)
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 1 πακέτο αλεύρι farina up(500 γρ.)
  • 1 κουτ/κι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) κανέλα
  • ½ κουτ/κι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 κούπες με τριμμένο λωτό(περίπου 3 μεγάλοι ώριμοι λωτοί)
  • 1 κούπα χοντροκοπανισμένα καρύδια ή φουντούκια
Εκτέλεση:
  • Χτυπώ στο μίξερ για 5 λεπτά τα 7 πρώτα υλικά.
  • Προσθέτω και τους λωτούς μαζί με τα καρύδια.
  • Βουτυρώνω - αλευρώνω μια φόρμα (28-30 εκ.) και ψήνω στην αντίσταση (μεσαία σκάλα) στους 175˚C για 50 λεπτά.
  • Αφήνω ακόμα το κέικγια 10 λεπτά σε σβησμένο φούρνο και σερβίρω, πασπαλίζοντας το με ζάχαρη άχνη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 12066
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 16-11-2010 19:05
 
Λωτο δεν εχω φαει ποτε και εχω και απορια πως ειναι...Εχει η πεθερα μου στην αυλη της δεντρο με λωτους και μου εχει πει να μου δωσει αλλα μεχρι προτινως δεν ειχα ιδεα τι να φτιαξω.Θα δοκιμασω τη συνταγη σου!!
 
margarita79
2. 16-11-2010 21:31
 
Είναι πολύ γλυκό και νόστιμο φρούτο. Να το δοκιμάσεις. Πρόσεξε όμως να είναι μαλακό, για να είναι ώριμο. Αλλιώς είναι στυφό.
 
MARY2
3. 18-11-2010 20:53
 
Ούτε εγώ είχα ξαναδεί συνταγή με λωτούς!!! Φαίνεται ενδιαφέρουσα :)
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/11/10 )