Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Χρυσό καλαμποκόψωμο με πέταλα καλέντουλας
Χρυσό καλαμποκόψωμο με πέταλα καλέντουλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 15/11/10

Πηγη: valentine.gr. Μπήκα στον πειρασμό να δανειστώ μερικές συνταγές της... και σας τις μεταφέρω... με τον δικό μου τρόπο...

Υλικά (για ένα πυρεξάκι ψησίματος 20Χ20 εκατοστών):
  • 1 κούπα κίτρινο καλαμποκάλευρο,
  • 2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ,
  • 2 μεγάλα αυγά,
  • 1 κούπα γάλα,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκέλαιο,
  • 2 κούπες τριμμένο μαλακό τυρί,
  • 1 κούπα σπυριά καλαμποκιού φρέσκα ή κατεψυγμένα,
  • 1 κούπα πέταλα καλέντουλας
Πάμε να την φτιάξουμε:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμ. C.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20Χ20 εκατοστών.
  • Σε ένα μπολ ανακατώνουμε καλαμποκάλευρο, μπέικν πάουντερ και αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπούμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατώνουμε καλά.
  • Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το τυρί και το καλαμπόκι και ανακατώνουμε ελαφρά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στα στεγνά υλικά και ανακατώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε τα πέταλα καλέντουλας και ανακατώνουμε ελαφρά.
  • Γεμίζουμε το ταψί σχεδόν μέχρι επάνω.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Το αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.

Σερβίρεται με βούτυρο και μέλι ή σκέτο βούτυρο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4183
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 18/11/10 )