Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμί Ιταλικό Τσιαπάτα - Ciabbata Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από MARY2   
Τρίτη, 16/11/10

___420
Εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, τραγανό απ’ έξω και αφράτο από μέσα

Υλικά:
  • 3 κούπες αλεύρι μπλέ
  • 1 κούπα αλεύρι χωριάτικο (εγώ προτιμώ το ζυμωτό, μύλοι Αγ. Γεωργίου)
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
__.1_420_01
  • Σ’ ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μία σπάτουλα, για 2-3 λεπτά.

Γίνεται μία ζύμη που κολλάει αρκετά

__.2_420
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και πετσέτα και την αφήνουμε για 16 ώρες (γι αυτό λέγεται και sleep bread)
__.3_420
  • Στρώνουμε στο ταψί της κουζίνας μας μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε πολύ καλά με αλεύρι.
  • Ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα του μπωλ με την σπάτουλα και προσεκτικά, χωρίς να την ανακατέψουμε, τη μεταφέρουμε στο ταψί, δίνοντας της ένα παραλληλόγραμμο σχήμα σαν παντόφλα (στα Ιταλικά Ciabbata)
__.4_420
  •  Πασπαλίζουμε πάλι από πάνω το ψωμί με αλεύρι, τη σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και την πετσέτα και την αφήνουμε άλλες δύο ώρες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 190 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα, για να μην μαλακώσει

Προσθήκη ως Αγαπημένο (30) | Εμφανίσεις: 23562
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 19-11-2010 15:13
 
H τσιαπάτα είναι το αγαπημένο μας ψωμί και δεν ήξερα ότι είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις. Σίγουρα θα δοκιμαστεί :p
 
soultana
2. 20-11-2010 11:25
 
Μπράβο Μαίρη. Πολύ ωραία καλή ανάρτηση.Και ωραίες φωτογραφίες
 
voula
3. 20-11-2010 17:48
 
Σας ευχαριστώ πολύ. Δοκιμάστε το είναι πολύ νόστιμο και εύκολο!
 
MARY2
4. 23-11-2010 09:50
 
ΜΠΛΕ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΙΟ ΕΝΝΩΕΙΣ? ΕΓΩ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΚΟΥΛΑΣ. ΚΑΝΕΙ?
 
ESKS
5. 23-11-2010 10:13
 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ. ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ "ΟΛΑ" ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 'Η ΤΟ ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΤΟ ΜΠΛΕ
 
MARY2
6. 06-01-2013 21:15
 
Τη μαγιά την διαλύουμε στο νερό?
 
soultana
7. 02-03-2013 00:02
 
Από ό,τι έχω καταλάβει,δεν την διαλύεις στο νερό.Το έχω φτιάξει 2-3 φορές και είναι πολύ ωραίο.Υπάρχει μαγιά που δεν θέλει διάλυση,διαλύεται μέσα στο αλεύρι μόνη της. Μπράβο Μαίρη για την πολύ ωραία και εύκολη συνταγή. :grin
 
Eva1973

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 19/11/10 )