Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κυδώνια γεμιστά, αλλιώτικα! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 22/11/10
Υλικά

Γέμιση

  • 2 ψιλοκομμ. κρεμμύδια ξερά που τα σοτάρω με λίγο λάδι, όπου προσθέτω κατόπιν :
  • 300 γραμ. κιμά χοιρινό.
Τον σοτάρω με τα προηγούμενα , και προσθέτω:
  • ψύχα κυδωνιών (που τα έχω αδειάσει προηγουμένως, σαν ντομάτες για …γέμισμα..! με το καπάκι τους φυσικά..) κομμένη σε κυβάκια λίγο βρασμένα να είναι λίγο μαλακά, χωρίς φλούδια και σπόρους
  • κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα χοντρά,
  • αλάτι λίγο,
  • λεμονι χυμό λίγο,
  • χυμο πορτοκαλιού
  • λίγο νερό
  • ¼ κουτ.του γλυκού κανέλα σε σκόνη,
  • ¼ κ.γλυκού γαρύφαλο σε σκόνη,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο,
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο και σκόνη κάρδαμου,
  • ζάχαρη μαύρη
  • μαύρες σταφιδες,
  • φυστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα,
  • και αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο ,

και όλα αυτά τα σοτάρω καλά!

Εκτέλεση
  • Γεμίζω τα κυδώνια που έχω αδειάσει και κουφώσει, όπως τις ντομάτες, τα γεμίζω να ξεχειλίζουν γιατί η γέμιση τους θα… μαζευτεί, και τα αλατίζω τα πιπερώνω τα βάζω στο ταψάκι με λίγο νερό και τα ψήνω στον φούρνο στους 200ο Κ. για 1-2 ώρες, σκεπασμένα με λαδόκολλα ή αλλουμινόχαρτο,
  • Πρίν τα ξεφουρνίσω τα ξεσκεπάζω και τα ψήνω λίγο για να πάρουν χρώμα… και να ροδίσουν καλά.
Σερβίρονται όπως είναι με το ζουμάκι τους……

Καλή επιτυχία και όρεξη !!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8332
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/11/10 )