Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κριτσίνια Ντομάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 09/12/10

 img_3237_420

Υλικά
  • 100μλ καλαμποκελαιο
  • 100μλ κρασι λευκο ή ροζέ
  • 2 φλιτζανακια του καφε χυμος ντοματας
  • 1 κ.γ πελτες ντομάτας
  • 1 κ.σ κετσαπ
  • 450-500 γρ. αλευρι μαλακό
  • 1μιση κ.γ baking powder
  • 1/2 κ.γ σοδα
  • 1 κ.γ ζαχαρη
  • 1 κ.γ βασιλικος ή ριγανη
  • Αλατι(1μιση κ.γ),πιπερι, παπρικα
  • Προαιρετικά: 1/2 σκελιδα σκορδο λιωμένη
Εκτέλεση
  • Ριχνουμε ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ και ζυμωνουμε μεχρι μαζευτει γυρω απο το γαντζο του μιξερ και να εχουμε μια ελαστικη ζυμη.
img_3227_420 img_3228_420img_3240_420
  • Πλαθουμε μπαστουνακια και τα βαζουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοκολλα
  • Ψηνουμε στους 150-160 βαθμους (οχι παραπανω, για να στεγνωσουν και να γινουν τραγανα) στον αερα για περιπου 40 λεπτα.

Οταν τα βγαλουμε θα πρεπει να ειναι εξωτερικα σκληρά και εσωτερικά μαλακά αλλα μολις κρυωσουν σκληραινουν και γινονται πολύ τραγανα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 11262
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-12-2010 19:17
 
Ο,τι πρέπει για να συνοδεύσουν το κρασάκι μας ;) . Ευχαριστούμε!
 
vago
2. 13-12-2010 22:44
 
Να'σαι καλά!!! Αυτή την συνταγή έψαχνα!!!
 
Marinaki
3. 16-12-2010 20:52
 
πολύ ωραία τα κριτσίνια σου Μαργαρίτα. Κάνω σκέτα αλλά με το χυμό πιστεύω θα γίνονται πολύ πιο νόστιμα. Θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/12/10 )