Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χριστουγεννιάτικες αμυγδαλόπιττες! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 19/12/10
.jpg_420_03
Της  pastaflora’s (Aρετής Πιστιόλα)

 

Εφέτος είπα αντί για κουραμπιέδες να κάνω κάτι διαφορετικό... έτσι σκέφτηκα αυτό το γλυκό το οποίο δεν είδα απο πουθενα απλά έβαλα ότι είχα στο σπίτι και έγιναν υπέροχα!!Μιας και του ανδρός μου δεν του αρέσει το ανθόνερο και εγώ δεν συμπαθώ την αχνη...!!
Υλικά

Χριστουγεννιάτικες αμυγδαλόπιττες

Διπλή δόση της ζύμης για μηλόπιτα ή και πασταφλόρα, δηλαδή:
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο, ή 2 βιτάμ χάρτινα,
  • 600 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλέ )
  • 6 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 2 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ τσέρυ,
  • 10 κουταλιές κοφτές της σούπας ζάχαρη απλή.

  • 10 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα σπιτική βερύκοκο,
  • φιλεταρισμένα (ασπρισμένα) κομμένα αμύγδαλα,
Εργαλεία κουζίνας:
  • λαδόκολλα,
  • φορμάκια κοψίματος σχηματων (κουπ-πατς)
  • 1 πινελάκι
  • 1 λεκάνη για το ζύμωμα της ζύμης.
  • Ταψια για ψήσιμο
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε καλά  όλα τα υλικά μαζί και παίρνουμε μια πολύ απαλή ζύμη την οποία τυλίγουμε σε μια μεμβράνη ή σε σκεπασμένη λεκάνη την βάζουμε να σφίξει στο ψυγείο για  μισή ώρα

Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε και 100 γραμ ακόμη αλεύρι για να ανοίγεται ποιο εύκολα ένα πολύ χοντρό φύλλο περιπου. 5π. πάχους.

  • Με το χέρι μας η με  πλάστη , ανοίγουμε  το χοντρό φύλλο, κάνοντας μπάλες  μεγάλες, και πιέζοντας τες να έχουν μια λεία επιφάνεια.

Χριστουγεννιάτικες αμυγδαλόπιττες

Χριστουγεννιάτικες αμυγδαλόπιττες

Χριστουγεννιάτικες αμυγδαλόπιττες

  • Παίρνουμε τα κουπ-πατ και πιέζοντας επάνω στην ζύμη  κόβουμε διάφορα σχήματα: καρδούλες, ελατάκια, μπότες, αγγελάκια και ότι άλλο θελουμε.
  • Απαλά με μια σπάτουλα τα σηκώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα. Τοποθετουμε αραιά γιατί απλώνουν και φουσκώνουν.
  • Ψήνουμε για 10΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου, και κατόπιν τα βγάζουμε και τα αλείφουμε με μαρμελάδα μια στρώση με το πινέλο, και από επάνω πασπαλίζουμε  φιλεταρισμένα αμύγδαλα.
  • Αμέσως τα ξαναφουρνίζουμε για αλλα 6΄-7΄ μέχρι να ροδίσουν απαλά τα αμύγδαλα.
Τα ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφιξουν γιατί είναι πολύ αφράτα, και κατόπιν προσεκτικά με μια σπάτουλα τα μεταφερουμε σε πιατέλα, δεν τα σκεπάζουμε αμέσως γιατί πρέπει πρώτα να κρυώσουν πολύ καλά. 

Τέλος τα σκεπάζουμε (αν φυσικά προλάβουμε!) με μεμβράνη μέχρι να καταναλωθούν.

Καλή επιτυχία!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7113
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 25-12-2010 19:43
 
Και του χρονου κ.Αρετη πολυ ωραια!!
 
margarita79
2. 26-12-2010 00:42
 
χρονια πολλα κ καλα ... μας ξετρελανατε κ παλι!!!
 
sinfulsonia
3. 27-12-2010 12:53
 
Ύπέροχη η προτασή σου Αρετή !!!! θα τα φτιάξω για να συνοδευουν αυτές τις μέρες τον απογευματινό μας καφέ !!!  
 
Χρονιά πολλά και καλά !!!!!!
 
mb04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )