Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Χόρτα με τ’ αυγά (Πηλιορειτικη συνταγή!)
Χόρτα με τ’ αυγά (Πηλιορειτικη συνταγή!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 03/01/11
Υλικά
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό παζιά
  • ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτελεση

Η συνταγή είναι για πέντε άτομα.

  • Κόβουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε πολύ καλά.
  • Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι με το λάδι.
  • Αφού μαραθεί, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό, το αλάτι, και αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα.
  • Όταν εξατμιστεί το νερό, σπάμε πέντε αυγά στην επιφάνεια του φαγητού.
  • Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε τα αυγά να σφίξουν με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

πηγή: Ξενώνας Σαράφη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8718
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/10/12 )