Υλικά - 1 μεγάλο μήλο
- 1 φλυτζάνι σταφίδες
- δύο-τρία ξερα σύκα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
- 1 1/2 κ.γλυκού κανέλλα
- 1 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
(χρησιμοποιώ ένα που βρήκα χωρίς φωσφορικά άλατα)
Εκτέλεση - Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέκ διαμέτρου 20 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο.
- Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προαιρετικά το μαγειρεύετε πρωτα λίγα λεπτά στον ατμό.
- Ψιλοκόβετε τις σταφιδες και τα ξερά σύκα στο μούλτι.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζετε το λάδι ή το βιτάμ με τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζετε από το μάτι να κρυώσει λίγο.
- Ανακατεύετε σε ένα μπώλ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μίγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά.
Στρώνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 16334 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |