Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Eggnog (όχι με ωμό αυγό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 22
Έχει υποβληθεί από Alexis11   
Τρίτη, 11/01/11
049611_420_01

Το "Eggnog" είναι ένα δημοφιλές ποτό στην Αμερική, στον Καναδά και στις αγγλοσαξονικές χώρες και συνήθως συνδέεται με τις γιορτές του χειμώνα, όπως την μέρα των Ευχαριστιών, τα Χριστούγεννα, και το Νέο Έτος.( κανονικά είναι με ωμά αυγά αλλα αυτή η συνταγή ειναι μία τροποποίηση της αρχικής.)

Υλικά (για 3 ποτήρια) :
  • 3 αυγά
  • 3 κούπες γάλα
  • 6 κ.γ. ζάχαρη
  • 5 σφηνάκια λικέρ ή ρούμι
  • 3 κάψουλες βανίλια
  • λίγη κανέλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση :
  • Χωρίζουμε τον κρόκο απο το ασπράδι.
  • Με το σύρμα χτυπάμε τις 3 κ.γ ζάχαρη μαζί με τους κρόκους, προσθέτουμε το ποτό μαζί με το γάλα.
  • Μετά απο καλό ανακάτεμα βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ( για να παστεριωθούν τα αυγά και να μην υπάρξει κίνδυνος σαλμονέλας ), έπειτα το σουρώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τις άλλες 3 κ.γ. ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
  • Μοιράζουμε στα ποτήρια το κρύο μείγμα και γαρνίρουμε με την μαρέγκα.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Εάν δεν θέλετε την μαρέγκα "ωμή" τότε ρίχνετε τα ασπράδια σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετήτε στον φούρνο για ένα 10λεπτο στους 50 βαθμούς (Προσοχή όχι παραπάνω γιατι κοντά στους 60 το ασπράδι αρχίζει και πήζει.). Έπειτα τα χρησιμοποιείτε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7605
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 08/11/12 )