Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Προφιτερόλ Νο.05 (Γαλλικό, με παγωτό)
Προφιτερόλ Νο.05 (Γαλλικό, με παγωτό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από aggel   
Σάββατο, 15/01/11
Υλικά

Για τα σου

  • 125 γρ. Γάλα
  • 125 γρ. Νερό
  • 110 γρ. Βούτυρο
  • 5 γρ. Αλάτι (1 πρέζα)
  • 5 γρ. Ζάχαρη (1 πρέζα)
  • 140 γρ. Αλεύρι
  • 250 γρ. Αυγό (5 μεσαίου μεγέθους αυγά)

Για τη σως

  • 250 γρ. Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. Γάλα
Εκτέλεση:

Σου για προφιτερόλ:

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό περίπου.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το ανταλλακτικό που λέγεται «φτερό», όχι με το σύρμα, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη (αυτό μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς μίξερ ανακατεύοντας με μία κουτάλα).
  • Στη λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα σου που κόβουμε από αυτή τη ζύμη με κορνέ. Εάν δεν διαθέτουμε κορνέ χρησιμοποιούμε δύο κουταλάκια του γλυκού. Με το ένα παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και με το άλλο τη σπρώχνουμε στη λαδόκολλα έτσι ώστε να σχηματίσουμε μπαλάκι διαμέτρου 2-2,5 εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-40 λεπτά έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε συμβατικό φούρνο όχι σε αέρα γιατί ο αέρας τα παραμορφώνει.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικές ώρες και να στεγνώσουν.
Τα γεμίζουμε με παγωτό βανίλια.

Μπορούμε με τη ζύμη αυτή να φτιάξουμε μικρά μπαστούνια για εκλαίρ.

Σως για προφιτερόλ

  • Βάζουμε το γάλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατά προτίμηση, ομοιογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός για να αποκτήσουμε μία λεία σως. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να πέσει η θερμοκρασία της και να γίνει παχύρρευστη.
  • Όταν η σως παγώσει τη ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6419
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 20-01-2011 17:44
 
φοβερο θα ειναι!!!τελεια μπραβο σου!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/01/11 )