Με αυτη την ταρτα μπορειτε να ανακυκλωσετε και βρασμενες ή ψητες πατατουλες που εχουν περισσεψει. Υλικά - 1 δόση ζύμη τάρτας
- 3 μετριες πατάτες βρασμένες
- 5-6 φέτες μπεικον
- 5-6 μανιταρια φρεσκα κομμενα σε φετάκια ή μια κονσερβα
- 1 πιπερια φλωρινης ψιλοκομμένη
- 1 μικρο κρεμμυδακι τριμμενο
- 1 ποτηράκι του κρασιου λευκο κρασι
- 1 συσκευασια κιτρινα τυρια mix cheese συν λιγο εξτρα για πασπαλισμα.
- 1 μικρη κρεμα γαλακτος
- 1 αυγο χτυπημένο
- Αλατι,πιπερι, λιγο μοσχοκάρυδο
Εκτελεση - Ετοιμαζουμε τη ζυμη ταρτας συμφωνα με τις οδηγιες και τη στρωνουμε σε ελαφρως βουτυρωμενη ταρτιερα.
- Σωταρουμε τα λαχανικα (μανιταρια, πιπερια, κρεμμυδακι) μαζι με το μπεικον σε λιγο βουτυρο και σβηνουμε με το κρασακι.
- Σκεπαζουμε για λιγο μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα και ανοιγουμε να εξατμιστουν τα υγρα εντελως.
- Ριχνουμε μεσα τις πατατες σε κυβακια και την κρεμα και αφηνουμε να κρυωσει λιγο.
- Ανακατευουμε το μισο τυρι και το χτυπημενο αυγο.
- Στρωνουμε τη γεμιση πανω στη ζυμη ταρτας και πασπαλιζουμε το υπολοιπο τυρι.
- Ψηνουμε για 50 λεπτα στους 180 βαθμους στον αερα (αν δειτε οτι ροδίζει η επιφανεια νωριτερα σκεπαστε με ενα αλουμινοχαρτο και συνεχιστε το ψησιμο).
Καλή επιτυχία!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (34) | Εμφανίσεις: 12597 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |