Αυτο το ρυζάκι το ακουσα ενω ημουν σε ενα ταξι... Μου αρεσε αρκετα σαν ιδεα. Δεν ξερω αν μπορεις να το πεις πιλαφι ή ριζότο, κινεζικο ή ελληνικο,το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι πολυ αρωματικό, εύκολο και υγιεινό! Υλικά - 200 γρ. ρυζι αναμεικτο (μπασματι με αγριο ρυζι ή μακρυκκοκο με αγριο ρυζι)
- 2 φλιτζανια χλιαρο νερό
- 300 γρ.ποικιλια μανιταριων (φρεσκα ή κονσερβα)
- 1 μικρο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
- 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
- 1 ποτηρακι του κρασιου λευκο κρασι
- Χυμος και ξυσμα απο ενα μικρο λεμονι
- 1 κ.σ μαργαρινη
- Φρεσκοτριμμένο πιπερι,αλατι
- Προαιρετικά:2 κ.σ τυρι κρεμα (εγω δεν εβαλα)
Εκτέλεση - Σε μια κατσαρολα σοταρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι και το σκορδο, στη μαργαρινη.
- Μολις πιουν τα υγρα τους ριχνουμε μεσα το ρυζι να γυαλισει και αυτο.
- Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε αλατι και το νερο μετρημενο.
- Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να μαγειρευτει για περιπου 20 λεπτα.
- Ανοιγουμε την κατσαρολα και ριχνουμε το χυμο και το ξυσμα λεμονιου.
- Αφηνουμε να εξατμιστουν εντελως τα υγρα (αν βαλουμε το τυρι κρεμα το προσθετουμε σε αυτο το σημειο).
- Σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και αφηνουμε μεχρι να γινει το ρυζι μας σπυρωτο.
- Σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και λιγο ξυσμα λεμονιου.
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 16848 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |