Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Ρύζι πιλάφι (υγιεινό και αρωματικό)
Ρύζι πιλάφι (υγιεινό και αρωματικό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 04/02/11
page_1_03
Αυτο το ρυζάκι το ακουσα ενω ημουν σε ενα ταξι... Μου αρεσε αρκετα σαν ιδεα. Δεν ξερω αν μπορεις να το πεις πιλαφι ή ριζότο, κινεζικο ή ελληνικο,το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι πολυ αρωματικό, εύκολο και υγιεινό!
Υλικά
  • 200 γρ. ρυζι αναμεικτο (μπασματι με αγριο ρυζι ή μακρυκκοκο με αγριο ρυζι)
  • 2 φλιτζανια χλιαρο νερό
  • 300 γρ.ποικιλια μανιταριων (φρεσκα ή κονσερβα)
  • 1 μικρο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
  • 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
  • 1 ποτηρακι του κρασιου λευκο κρασι
  • Χυμος και ξυσμα απο ενα μικρο λεμονι
  • 1 κ.σ μαργαρινη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπερι,αλατι
  • Προαιρετικά:2 κ.σ τυρι κρεμα (εγω δεν εβαλα)
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρολα σοταρουμε τα μανιταρια, το κρεμμυδι και το σκορδο, στη μαργαρινη.
  • Μολις πιουν τα υγρα τους ριχνουμε μεσα το ρυζι να γυαλισει και αυτο.
  • Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε αλατι και το νερο μετρημενο.
  • Σκεπαζουμε και αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να μαγειρευτει για περιπου 20 λεπτα.
  • Ανοιγουμε την κατσαρολα και ριχνουμε το χυμο και το ξυσμα λεμονιου.
  • Αφηνουμε να εξατμιστουν εντελως τα υγρα (αν βαλουμε το τυρι κρεμα το προσθετουμε σε αυτο το σημειο).
  • Σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα και αφηνουμε μεχρι να γινει το ρυζι μας σπυρωτο.
  • Σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και λιγο ξυσμα λεμονιου.

Καλή επιτυχία!!!

 _3_420_03


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 16848
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 10-02-2011 00:48
 
καλά, αυτές οι φωτογραφίες είναι για εξώφυλλο. Συγχαρητήρια στο φωτογράφο, που όπως φαίνεται ... πρωταγωνιστεί σε αυτή τη συνταγή :grin :grin :grin
 
ArXoS
2. 10-02-2011 01:40
 
μμμμμμ αν δεν υποστηριξεις το φιλο σου...!Καλος και ο φωτογραφος αλλα σαν τον μαγειρα-στυλιστα δεν ειναι! :grin
 
margarita79
3. 10-02-2011 13:36
 
Μπράβο σε όλους!!! Υπέροχη συνταγή!...
 
pastaflora
4. 10-02-2011 14:21
 
Ωραίο...! :)
 
nayia
5. 10-02-2011 15:57
 
Ωραίο! Και αν είχε και βούτυρο αντί για μαργαρίνη, θα ήταν και πιο υγιεινό ;)
 
cmd353
6. 10-02-2011 16:22
 
Βαλε βουτυρο κανενα προβλημα!
 
margarita79
7. 10-02-2011 18:53
 
Μπράβο Μαργαρίτα. Η μαγείρισσα μετράει και η φωτογραφία βοηθάει. Ασε τ΄αγόρια να λένε :p :p
 
voula
8. 12-02-2011 14:21
 
Καλέ Μαργαρίτα, το θέμα styling, εσύ το έχεις αναγάγει σε άλλο επίπεδο!!!!Χίλια μπράβο, εξαιρετική παρουσίαση ;) 
Θα το φτιάξω αύριο το ρυζάκι μαζί με το ψητό μου και θα σου πω εντυπώσεις :)
 
Flora
9. 03-10-2011 20:41
 
Mαργαρίτα, μας άρεσε πολύ! Συνοδέψαμε μπριζόλες χοιρινές λαιμού στο φούρνο και ήταν πολύ νόστιμο συνολικά. Τυράκι έβαλα, ανθότυρο κρέμα δυο κουταλιές της σούπας σύμφωνα με τη συνταγή (το βρίσκεις στο σ/μ). Παρέλειψα το ξύσμα κι έβαλα τον χυμό μόνο μισού λεμονιού, αλλά την άλλη φορά που θα το φτιάξω θα βάλω ολόκληρο, γιατί του πήγαινε (το φοβήθηκα, αλλά τελικά η γεύση του σβήνει όσο το αφήνουμε σκεπασμένο με την πετσέτα).  
 
Από τη δική μου οικογένεια αξιολογείται άριστο! :)
 
Ranja
10. 03-10-2011 21:22
 
Ρανια μου ευχαριστω!Εγω οπως γραφω στη συνταγη το τυρι κρεμα το ειχα παραλειψει οποτε την επομενη φορα θα το δοκιμασω.Το λεμονακι ομως και το ξυσμα να το βαζεις γιατι οντως του παει πολυ και το κανει να διαφερει!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/02/11 )