Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιροσκί (Ρώσσικο, αυθεντικό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 22/02/11
ΠΙΡΟΣΚΙ ΡΩΣΣΙΚΟ Original 
Υλικά
Για την γέμιση
  •  ½ κιλό πατάτες ωμές τριμμένες στον χονδρό τρίφτη
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη για τηγάνισμα
  • 2 κουταλιές μεγάλες κρεμμύδια τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι δυόσμο φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτα αρκετή τριμμένη 200 γρ.
Υλικά για την ζύμη
  • ½ κιλό αλεύρι
  • 25 γρ. μαγιά μπύρας
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο
  • 100 γραμμ. Βούτυρο
  • 2 κρόκους και 1 ασπράδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 ½ ποτήρι γάλα χλιαρό και
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Για τη γέμιση πατάτας… 

  • Ξύνω τις πατάτες χωρίς την φλούδα σε χονδρό τρίφτη
  • Τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά και προσθέτω τις πατάτες και τον δυόσμο
  • Μέχρι να μαραθούν οι πατάτες, αλατίζω και πιπερώνω, τρίβω και ανακατεύω την φέτα με τις πατάτες, και βάζω μικρές ποσότητες κουταλάκια γέμισης στα πιτάκια ζύμης σαν φλογέρες.
  • Τα κλείνω στις άκρες και τα τηγανίζω.

Παραλλαγή γέμισης κιμά :
Αν θέλω την γέμιση την κάνω μόνο με κιμά + αρκετό (1) ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο & καβουρδισμένο, προσθέτω 1 αυγό, τριμμένο τυρί, ντομάτα, λίγο κρασί, άνηθο, και τριμμένη φρυγανιά, για να μην έχει ζουμιά. Τυλίγω και τηγανίζω όπως και στο προηγούμενο.

Για τη ζύμη ..
  • Σε γάλα χλιαρό, διαλύω την μαγιά, και προσθέτω και το αλεύρι, το αλάτι, τα άσπραδια κτυπημένα, βούτυρο λιωμένο, το φλιτζάνι γάλα χλιαρό, τον δυόσμο και το πιπέρι το κόκκινο
  • Ζυμώνω και ανοίγω μικρά χονδρά φυλλαράκια
  • Βάζω λίγη γέμιση και τηγανίζω.
 Καλή επιτυχία !
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 28531
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 28-02-2011 21:09
 
Περίπου πόσα κομματια γίνονται ? Δεν μου φανηκε πολύ δύσκολη συνταγή και θα ήθελα να δοκιμάσω .
 
m54
2. 28-02-2011 21:46
 
Εξαρτ΄σται πόσο μεγάλα τα θέλεις.... Αρκετά...
 
pastaflora
3. 25-02-2016 21:32
 
Απαίσια συνταγή...Άλλα υλικά λέτε και άλλα υλικά χρησημοποιήτε στην εκτέλεση...! Παρακαλώ θα ήθελα πιο σωστές συνταγές ... Δεν έχουμε όλοι λεφτά για πέταμα... :( :?
 
juliask
4. 25-02-2016 21:35
 
...Επίσης η ζύμη κολλά πάρα πολύ... 
Παιδιάααα όποιος δεν βρίσκει καλή κόλλα για τοίχους έχει εδώ την συνταγή για μία φοβερή...! :cry :grin :p
 
juliask
5. 26-02-2016 13:48
 
ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ! ΜΗΠΩς ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΑΚΟΜΗ? ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΥΜΠΕΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥΚΑΙΡΙΣΜΕΝΟ..... 
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΟΟΠΟΥ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ....ΙΣΩΣ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. 
 
Η ΥΡΙΑ ΠΑΣΤΑΦΛΩΡΑ ΜΟΝΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ.... ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΡΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.....
 
dolly
6. 26-02-2016 14:08
 
SYGNOMH GIA TA GKRIEKLISH MOY ALLA EXO PROVLHMA ME TON YPOLOGISTH MOY.....! 
 
SO BA RA ???? 
 
TI MOY LETE" MHPOS XEXASATE NA BALETE ALEYRI H TO...TSIGKOYNEYTHKATE LIGAKI : 
SE OLOYS TOYS ALLOYS POTE DEN SYNEBH..... OYTE SE MENA.... 
THA HTHELA MIA KAI BLEPO H KATAGVGH SA EINAI APO AYTHN THNPERIOXH PERIPOY ME THS SYNTAGHS NA MOY GRAFATE ESEIS THN DIKH SAS SYNTAGH NA DO KAI EGO MHPOS EINAI KALLYTERH,,,, OSO GIA THN KOLA KAI AYTH XREIAZETAI GIA NA JKEISO KAPIO STOMA POY MILAEI ME....AGENEIA !
 
pastaflora
7. 03-09-2016 20:08
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, PASTAFLORA ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΖΥΜΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩς ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΑ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΠΟ
 
annakouki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/02/11 )