Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή για μαλακό και ζουμερό συκώτι. Υλικά
- Μισό κιλό συκώτι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Μισή πράσινη πιπεριά
- Μισή κόκκινη
- Μισή κούπα κρασί λευκό
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- 5 κ.σ λάδι
Εκτέλεση - Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές λωρίδες και του ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές.
- Αφήνουμε να μαραθεί το κρεμμύδι και οι πιπεριές χωρίς να καούν και ρίχνουμε το συκώτι.
- Ανακατεύουμε και μόλις πιεί τα υγρά του, σε 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε το κρασί, τη δάφνη και το ξύσμα, και αφήνουμε να βράσει έως ότου δέσει η σάλτσα του.
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε το μάτι.
Όσο περισσότερο ψήνουμε το συκώτι τόσο σκληραίνει, γι΄ αυτό προσοχή Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 29893 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |