Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοχλιοί με αγκιναροκούκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 05/04/11
0192_425

Άλλο ένα φαγητό κρητικό παραδοσιακό θα σας παρουσιάσω, που είναι ανοιξιάτικο και νηστίσιμο.

Υλικά (για 4-5 μερίδες) :
  • 500-600 γρ. χοχλιοί
  • 1 κιλό δροσερά κουκιά
  • 4-5 αγκινάρες
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκόρδα                 >>         
  • 1/2 μάτσο άνηθο                         
  • 2 πατάτες
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • πιπέρι - αλάτι
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 γερή κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση :
  • Ετοιμάζουμε τους χοχλιούς όπως περιγράφω στο άρθρο μου Χοχλιοί:προετοιμασία και τους αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίζουν.
  • Καθαρίζουμε τα κουκιά γύρω-γύρω με το μαχαίρι και τα κόβουμε 2-3 κομμάτια, καθαρίζουμε και τις αγκινάρες και τα βάζουμε όλα σε μια λεκάνη με νερό που έχουμε βάλει μέσα λεμόνι για να μη μαυρίσουν και μετά τα σουρώνουμε.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μυρωδικά και τις πατάτες και αρχίζουμε το μαγείρεμα.
  • Βάζουμε το λάδι στο τσικάλι και τσιγαρίζουμε τους χοχλιούς σε μέτρια φωτιά 3'-5'ανακατεύοντας συχνά, μετά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον άνηθο και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες να μαραθούν.
  • Βάζουμε και τα αγκιναροκούκια με τις πατάτες και τα ανακατεύουμε κι αυτά 2-3 βόλτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγο νερό, να είναι πιο κάτω από τα υλικά γιατί είναι δροσερικά και βγάζουν.
  • Σκεπάζουμε το τσικάλι και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά  20' περίπου, ελέγχουμε το νερό να είναι ίσα-ίσα και λίγο πιο κάτω δοκιμάζουμε και το αλάτι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε (εγώ τα κλείνω στη χύτρα 5')
  • Στο τέλος διαλύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι σε ένα μπωλ (με το μιξεράκι του φραπέ για ευκολία), με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζουμί, το ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στο τσικάλι, το αναχουμίζουμε και το τραβάμε από τη φωτιά.                
  • Μετά από 5'-10' σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7433
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/04/11 )