Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.05 (αλλιώς!)
Μελιτζάνες παπουτσάκια Νο.05 (αλλιώς!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Παρασκευή, 15/04/11

Μια συνταγή διαφορετική, υγιεινή και κυρίως νόστιμη, τα παπουτσάκια με κιμά σόγιας αντί για ζωικό κιμά! H σόγια εκτός από άριστη πηγή πρωτεϊνών προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου. Η συνταγή αγαπήθηκε πολύ, ελπίζω πως θα αρέσει και σε σας!

dsc00323_425
Υλικά:
  • 10 Μελιτζάνες 
  • 200 γρ κιμά σόγιας
  • 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμενα
  • 3 καροτα τριμμενα
  • μαιντανό
  • 2 σκελιδες σκορδο λιωμενες
  • ½ φλ. χυμο ντοματας
  • 1 κυβο λαχανικων
  • αλατι, πιπερι, κανελα
Για τη μπεσαμελ:
  • 8 κ. σουπας βουτυρο ή ελαιόλαδο
  • 8 κ. Σουπας αλευρι 
  • 2 φλ. Χλιαρο γαλα
  • 3 κροκους αυγων 
  • μοσχοκαρυδο, αλατι, πιπερι
  • ο,τι τυρι μας αρεσει (εγω εβαλα λιγη φετα και γκουτα, τρυμμενα)
ΒΗΜΑΤΑ:
  1.  dsc00320_425
    Πλενουμε τις μελιτζανες τις μοιραζουμε στη μεση κατα μήκος και τις τοποθετουμε σε ταψι η μια διπλα στην αλλη χαραζοντας μια γραμμη κατα μηκος στο εσσωτερικο τους (για να ειναι ευκολο μετα να τις ανοιξουμε και να τις γεμισουμε). Τις λαδωνουμε με πινέλο και απο τις δυο πλευρες και τις τοποθετουμε στο φουρνο μεχρις ότου μαρανουν και μαλακώσουν ολοκληρες. 
  2. Βραζουμε τη σογια σε νερο. Καθε ενα ποτηρι σογια αναλογει με 3 ποτηρια νερο. Μολις παρει βράση κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε 10 λεπτα. Μετα την ξεπλενουμε 2-3 φορες με καθαρο κρυο νερο και την σφιγκουμε ετσι ωστε να φυγει ολο το νερο που αποροφησε. Την αφηνουμε στο τρυπητο να φευγουν τυχον υγρα.
  3. Σε ενα τηγανι σωτάρουμε το κρεμμυδι, προσθετουμε το καροτο. Μολις μαλακωσει βαζουμε τη σογια, τα μπαχαρικα, το χυμο ντοματας, το σκορδο και το κυβο λαχανικων διαλυμενο σε ενα φλ. του καφε ζεστο νερο. Κατεβαζοντας απο τη φωτια βαζουμε και το μαιντανο και ανακατευουμε καλα.
  4. Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε το βούτυρο προσθετουμε το αλευρι ανακατώνοντας με συρμα να διαλυθει, προσθετουμε σιγα σιγα το χλιαρο γαλα και ανακατευουμε μεχρι να γινει μια λεια κρεμα, βαζουμε τα μπαχαρικα και αποσυρουμε απο τη φωτια.
  5. Ανοιγουμε καλα την σχησμή που καναμε στις μελιτζανες δημιουργώντας ενα βαθουλωμα βαζουμε ενα κουταλακι κρεμα και γεμιζουμε με τη γεμιση . Βαζουμε τα παπουτσακια σε πυρεξ το ενα διπλα στο αλλο . Τελος βαζουμε την κρεμα πανω απο το καθε ενα και ακολουθως το τυρι.
  6. Τα ψηνουμε για 30-35 λεπτα αναλογως μεχρις οτου ροδισει η κρεμα στους 170 βαθμους.

Μπορειτε αν θελετε να τηγανισετε τις μελιτζανες.

Η γεμιση χωρις το καροτο μπορει να γινει σαλτσα για μακαρονια! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10500
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 20-04-2011 23:50
 
Εγώ με σόγια κάνω μακαρόνια με κιμά και πραγματικά είναι πολύ ωραία. η ιδέα για παπουτσάκια είναι πολύ ωραία. Δικαιολογημένα αγαπήθηκε πολύ
 
voula
2. 21-04-2011 15:01
 
:) 8) η παρθενικη μου συνταγουλα στο site! ειμαι πραγματικα περηφανη :)
 
miaourose

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/04/11 )