Dukan PV - Μουσακάς με κιμά σόγια |
|
Έχει υποβληθεί από Marianne
|
Κυριακή, 24/04/11 |
Υλικά - 250 γρ. κιμά σόγιας
- 3 μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κονσέρβα κον κασέ
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα
- 2-3 κ.γ. νερό
- 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη στο ρεντέ (2η φάση μέρα λαχανικών)
Σε μέρα πρωτεΐνης δεν βάζουμε φρέσκια ντομάτα αλλά 1 κουτί κονκασέ αντί για 1/2
| |
Εκτέλεση - Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε νερό για 30 λεπτά, έπειτα τον στραγγίζουμε.
- Βάζουμε στο τηγάνι 2-3 κ.γ. νερό να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε και την σόγια, ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει.
- Τέλος ρίχνουμε το κον κασέ με τα μπαχαρικά χαμηλώνουμε την φωτιά.
- Μετά από 5 λεπτά το αποσύρουμε από το μάτι. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ρίχνουμε, 2-3 κ.γ. νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τις ανακατεύουμε,
- Στρώνουμε τις μισές στο ταψί, ρίχνουμε από πάνω τον κιμά σόγιας και ξανά μελιτζάνες και τέλος από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα.
- Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή σε γάστρα στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει καλά η μελιτζάνα.
- Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 13456 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 30/04/11 )
|