Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Μακαρονότουρτα με πιπεριές και λουκάνικο
Μακαρονότουρτα με πιπεριές και λουκάνικο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από miaourose   
Τετάρτη, 04/05/11
page_425_01

Η βασικη ιδεα για μακαρονοπιτα χωρις φυλο ειναι της Αργυρως Μπαρμπαρίγου! Ειναι νοστιμοτατη, δοκιμαστε την!

Υλικά
  • 500 γρ πεννες (ή οποιοδηποτε ζυμαρικο επιθυμειτε)
  • 4 πρασινες πιπεριες κομμενες καρέ (ή πολυχρωμες)
  • 2 ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
  • 6-7 ασπρα μανιταρια σε φετες
  • 3-4 λουκανικα χωριατικα 
  • 2 κεσεδακια στραγγιστο γιαουρτι
  • 3 αυγα 
  • 1 φλ τριμμενα τυρια (εγω εβαλα τσενταρ και κεφαλογραβιερα)
  • ½ κρασοποτηρο λευκο κρασι
  • Πιπερι αλατι και λιγο ξερο βασιλικο 
  • 1 κ.γλ. Κρεμα σκόρδου
  • Λιγο μοσχοκαρυδο
Εκτελεση
  • Βραζουμε τα ζυμαρικα για 5 λεπτα μονο και τα σουρωνουμε. 
  • Σωταρουμε το κρεμμυδι, τα μανιταρια και την πιπερια. Αλατοπιπερωνουμε και αφηνουμε να κατεβασουν τα υγρα τους. Προσθετουμε την κρεμα σκορδου και ανακατευουμε. Αφαιρουμε απο την φωτια και αν θελουμε σουρωνουμε να φυγουν τα περιττα λαδια.
  • Κοβουμε το λουκανικο σε ροδελλες ή σε κυβακια. Το θωρακιζουμε (χωρις λαδι) μεχρι να ροδισει. Ακολουθως προσθετουμε το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει (δεν κλεινουμε την κατσαρολα). Στραγγιζουμε σε απορροφητικο χαρτι τα λουκανικακια.
  • Χτυπαμε τα γιαουρτια και προσθετουμε τα αυγα και το μοσχοκαρυδο.
  • Λαδωνουμε μια στρογγυλη φορμα του κεικ ή και μακροστενη αν θελουμε. Βαζουμε τα μισα μακαρονια και τα παταμε να καλυπτει καλα ο πατος προσθετουμε λιγο απο τα τυρια. Μετα στρωνουμε τις πιπεριες και τα λαχανικα μας, απο πανω λιγο τυρακι, τα λουκανικα και τα υπολοιπα μακαρονια. Σε αυτο το σημειο παταμες με τα χερια μας τα μακαρονια για να μην μεινουν τυχον κενα αναμεσα στα στρωματα. 
  • Περιχυνουμε την τουρτα μας με το γιουρτι και παρπαζιουμε με το υπολοιπο τυρι.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 περιπου 30 λεπτα, μεχρι να ροδισει και να κανει κρουστα η επιφανεια!
dsc00367_425
dsc00366_425
Θα μοσχομυρισει ο τοπος ! Καλή όρεξη!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 7677
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 09-05-2011 08:34
 
Πωπω!!! Υπερπαραγωγή η μακαρονοτουρτά σου :)  
Θα δοκιμαστεί το συντομότερο ;)
 
Flora
2. 09-05-2011 20:58
 
δοκιμασε την με ο,τι γεμιση σου κατέβει! ειναι πολυ νοστιμη, σα πιτσα μυριζε! και το sauce με το γιαουρτι ωραια παραλλαγη αντι μπεσαμελ!
 
miaourose
3. 08-08-2011 09:19
 
Μπράβο!!! ;) ;) ;) ;) :zzz :zzz :zzz :zzz
 
elviskastoria

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 09/05/11 )