| Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης, στην προσπάθεια μου να φτιάξω μια sause για bbq. Συνοδεύω με αυτή ψητά σχάρας και σνίτσελ. Μοιάζει πολύ της έτοιμης κνορ και είναι πολύ απλή.
Υλικά - λίγο αλεύρι
- μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια ή κονσέρβας (στραγγισμένα)
- 1-2 κύβοι ζωμό βοδινό knor
- κορν φλαουρ
- λίγο λάδι
|
Εκτέλεση: - Καβουρντίζω πολύ λίγο αλεύρι (αυτό γίνετε ΜΟΝΟ για να δώσω το καφέ χρώμα στη σάλτσα, όχι για να την "δέσω").
- Σωτάρω τα μανιτάρια με λίγο λάδι σε κατσαρολάκι.
- Σβήνω τα μανιτάρια με νερό.
- Ρίχνω το καβουρντισμένο αλεύρι και ανακατεύω καλά.
- Ρίχνω 1-2 κύβους κνορ ζωμό βοδινό (ανάλογα τη ποσότητα της κατσαρόλας)
- Δένω τη σάλτσα με κορν φλαουρ.
Το αλεύρι το καβουρντίζετε σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο με συχνό ανακάτεμα για να πάρει καφετί χρώμα. Προσοχή στο αλάτι, ο κύβος έχει ήδη αλάτι απο μόνος του.
Ποσότητες δεν γράφω, αυτό είναι κάτι που θα το υπολογίσετε με το μάτι ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποίησετε. Θα ξεκινήσετε απο 1κ.σ κοφτή αλεύρι και ανάλογα το πόσο καφετί την θέλετε την σάλτσα θα συμπληρώσετε ή όχι. Το ίδιο θα κάνετε και με το κορν φλαουρ, αναλόγως την πυκνότητα που θέλετε. Αν σας βγει κάπως πηχτή, συμπληρώνετε λίγο νεράκι και έρχετε στα "ίσα" της. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 12568 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |