Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Χοιρινό με πράσα Νο.02 (κλασικό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 17/05/11
0260_425
Υλικά (για 3-4 μερίδες):
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό ή πασέτα χοντροκομμένο
  • ή σπάλα α/ο κομμένο μερίδες
  • 1,200 κιλό πράσα
  • 1 γερό μάτσο σέλινο
  • 3-4 ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κ.σ. πελτέ
  • 1 φλ. λάδι
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • πιπέρι-αλάτι     
Εκτέλεση :
  • Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα και τα κόβουμε 2-3 εκ. ροδέλες χωρίς να τα σκίσουμε. Χοντροκόβουμε το σέλινο, τα πλένουμε όλα και τα αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίζουν.
  • Τσιγαρίζουμε το χοιρινό με το λάδι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές.
  • Βάζουμε την ντομάτα με τον πελτέ και λίγο νερό και το ψήνουμε 15’-20’ σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο.
  • Όταν το κρέας είναι μισοψημένο, ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε απαλά.
  • Το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15’-20’ σε χαμηλή φωτιά.
  • Το αλατίζουμε και το αναχουμίζουμε 1-2 φορές ελέγχοντας το νερό να είναι ίσα-ίσα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.

Όταν τα πράσα πιρουνίζονται είναι ψημένο. Βάζουμε το λεμόνι να πάρει μια βράση και το τραβάμε από τη φωτιά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9593
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 21-05-2011 22:15
 
Ωραίο φαγητό! Κι ο τρόπος σου ακριβώς όπως μαγειρεύει ο πατέρας μου!
 
Ranja
2. 21-05-2011 22:15
 
Ωραίο φαγητό! Κι ο τρόπος σου ακριβώς όπως μαγειρεύει ο πατέρας μου!
 
Ranja
3. 22-05-2011 12:41
 
Κλασικό και αγαπημένο!!
 
voula
4. 22-05-2011 12:54
 
Το φτιάχνουμε αλλά με αυγολέμονο στο Πηλιο... Υπέροχο το λατρεύουμε!
 
pastaflora
5. 22-05-2011 17:42
 
Κι η πεθερά μου είναι από το Βόλο και το κάνει αυγολέμονο. Όταν έγινα γαμπρός της το έφαγα πρώτη φορά και μου φάνικε παράξενο :roll αλλά μου άρεσε. 
Στην Κρήτη συνήθως το κάνουμε με ντομάτα.
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 21/05/11 )