| Υλικά (για 3-4 μερίδες): - 1 κιλό χοιρινό λαιμό ή πασέτα χοντροκομμένο
- ή σπάλα α/ο κομμένο μερίδες
- 1,200 κιλό πράσα
- 1 γερό μάτσο σέλινο
- 3-4 ντομάτες τριμμένες
- 1-2 κ.σ. πελτέ
- 1 φλ. λάδι
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- πιπέρι-αλάτι
|
Εκτέλεση : - Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά φύλλα και τα κόβουμε 2-3 εκ. ροδέλες χωρίς να τα σκίσουμε. Χοντροκόβουμε το σέλινο, τα πλένουμε όλα και τα αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίζουν.
- Τσιγαρίζουμε το χοιρινό με το λάδι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές.
- Βάζουμε την ντομάτα με τον πελτέ και λίγο νερό και το ψήνουμε 15’-20’ σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο.
- Όταν το κρέας είναι μισοψημένο, ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε απαλά.
- Το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15’-20’ σε χαμηλή φωτιά.
- Το αλατίζουμε και το αναχουμίζουμε 1-2 φορές ελέγχοντας το νερό να είναι ίσα-ίσα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.
Όταν τα πράσα πιρουνίζονται είναι ψημένο. Βάζουμε το λεμόνι να πάρει μια βράση και το τραβάμε από τη φωτιά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9593 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |