Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ριγκατόνι με τόνο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από reniam   
Δευτέρα, 05/09/11
image3_425
Υλικά
  • 1 πακέτο Ριγκατόνι
  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι
  • 500 γρ. φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη ή εναλλακτικά 1 κονσέρβα
  • Μισό κεφάλι σκόρδο
  • 2 κουταλιές βασιλικό ξηρό
  • 1 κουταλάκι γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα Ριγκατόνι με μια κουταλιά αλάτι και μια κουταλιά ελαιόλαδο και σουρώνουμε αλλά δεν τα βουτυρώνουμε.
  • Ετοιμάζουμε την σάλτσα ως ακολούθως: Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το σκόρδο σε λεπτές φετούλες.
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το γάλα, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί η τομάτα.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό και στη συνέχεια ρίχνουμε τον τόνο κομματιασμένο με το λάδι του (για την μυρωδιά). Αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και σβήνουμε με το κρασί.

Αυτό που διακρίνει την σάλτσα αυτή είναι το μπόλικο σκόρδο και το κρασί. Αν τα παραλείψετε θα έχετε μια "κοινή και αδιάφορη σάλτσα".

Επίσης αν θέλουμε μαζί με τον βασιλικό μπορούμε να προσθέσουμε και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4790
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 10-09-2011 12:15
 
Μου αρέσει πολύ η σάλτσα τόνου. Ωραία συνταγή
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 08/09/11 )